Home / Administratie / „Ziua bunului vecin” la Sacele

„Ziua bunului vecin” la Sacele

„Ziua bunului vecin” de la Săcele a devenit deja o tradiție. Evenimentul a debutat în urmă cu cinci ani, pe str. Mocanilor.

Astfel, sâmbata, 31 mai 2014, de la ora 14,00, va avea loc cea de a V-a editie, care se va desfășura pe străzile Mocanilor, Unirii, Oituz, Colceag. Manifestarea s-a „lărgit” la insistentele locuitorilor de pe strazile vecine).

„S-a înființat un comitet de organizare din randurile vecinilor de pe fiecare strada participanta. Scopul manifestarii a fost si este nevoia de socializare si adancirea relatiilor intre vecini. Evenimentul începe cu o trecere in revista a locuitorilor fiecarei strazi, câți locuitori are fiecare, ce membri ai comunității au venit pe lume, îi amintim pe cei disparuti. După care lumea trece la discutii libere (sunt prezente notabilitati de frunte ale urbei: primarul, consilieriii locali), se impart diplome pentru cel mai vârstnic vecin, cel mai tanar, pentru cuplurile cu peste 50 ani de casnicie etc.”, a declarat pentru newsbv.ro inițiatorul acestui eveniment, Ștefan Lupu.

Pentru fiecare intrecerea se alege un juriu, vecinii isi prezinta bauturile si bucatele proprii, care sunt degustate si apoi premiate. Va fi un concurs de biciclete si triciclete, cros, orientare turistica, iar la finalse da liber la distractie: se prezinta diferite ansambluri, rapsozi populari, artisti autohtoni, se danseaza hore…

De asemenea, sunt organizate diferite expozitii de unelte si obiecte vechi, fotografie, pictura, sculptra, papusi in port national (majoritatea expozantilor din randul vecinilor), sunt prezente firme de alimentatie publica (mici, bere). La „Ziua bunului vecin” sunt așteptate peste 400 de persoane.

sursa: newsbv.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply