Home / Actual / În week-end am avut teatru, muzică, dans şi film la Săcele în sala de spectacole a Centrului Multicultural şi Educaţional

În week-end am avut teatru, muzică, dans şi film la Săcele în sala de spectacole a Centrului Multicultural şi Educaţional

Nouă sală de spectacole a Centrului Multicultural şi Educaţional Săcele a fost inaugurata, în weekend, cu teatru, muzică, dans şi film.

Parte a Centrului Multicultural şi Educaţional Săcele, investiţie realizată din fonduri europene, sala a primit în această vară ultimul aviz necesar, cel de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, a putut fi pusă la dispoziţia publicului.

Capul de afiş al Zilelor Culturale Săcelene l-a reprezentat recitalul maestrului Horaţiu Malaele.

Sâmbătă, 16 septembrie, acesta a prezentat piesa de teatru “Sunt un orb”, care a fost urmată de filmul “Nunta Muta”, regizat tot de maestrul Horaţiu Malaele.

Prima zi a manifestărilor a fost deschisă vineri, cu un spectacol al artiştilor şi ansamblurilor de dansuri din Săcele, urmat de premierea elevilor şcolilor săcelene cu rezultate deosebite la învăţătură.

Copiii au primit nu numai diplome de merit, ci şi cadouri din partea Farmaciei Precizia, dar şi premii în bani din partea administraţiei.

Astfel, cei 11 elevi care au obţinut media 10 la finalul anului şcolar 2016-2017 au primit 800 de lei, elevii care au obţinut premiu I – 300 de lei, premiul al II-lea – 200 de lei, iar premiul al III-lea – 100 de lei.

O surpriză a organizatorilor a fost şi premierea juniorilor de la secţia de fotbal a FC Precizia Săcele care pentru al doilea an consecutiv au devenit vice-campioni naţionali.

Ultima zi a manifestărilor culturale a fost una dedicată în exclusivitate copiilor. Pe scenă noii săli de spectacole au urcat tineri muzicieni săceleni, ansambluri folclorice, dar şi trupe locale de dans.

În toate cele trei zile, sala de spectacole a fost plină, cele 314 locuri fiind insuficiente.

De remarcat este şi faptul că, la Săcele, de aproximativ 15 ani nu mai există o sală de spectacole, dorinţa săcelenilor pentru astfel de manifestări fiind una foarte mare.

De altfel, sala de spectacole a Centrului Multicultural şi Educaţional va intra şi în circuitul braşovean de spectacole, urmând să găzduiască şi proiecţii de film, sala fiind pretabila unor astfel de evenimente.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply