Home / Actual / Sărbătoarea ceangăilor din municipiul Săcele – “Zilele Sfântul Mihai” la XXI-a ediție

Sărbătoarea ceangăilor din municipiul Săcele – “Zilele Sfântul Mihai” la XXI-a ediție

În perioada 19-24 septembrie se va organiza din nou Zilele Sfântul Mihai în Săcele. Ediția XXI. a festivalului durează aproape o săptămână, începând cu o degustare de vinuri în data de 19 septembrie și încheindu-se cu tradiționala paradă de cai și căruțe, respectiv festivalul în aer liber, duminică, 24 septembrie, cuprinzând numeroase evenimente artistice, culturale și sportive.

Organizatorii oferă un program variat și plin de surprize.

Primul eveniment se desfășoară la Pensiunea Piroska, marți, 19 septembrie, de la ora 18, fiind vorba despre o degustare de vinuri Carastelec (pe bază de invitație).

Miercuri va fi organizată o seară cu jocuri de societate, începând cu ora 18 la sediul asociaţiei HMIK (intrarea liberă).

În următoarea zi, adică joi, 21 septembrie, începând cu ora 19 va avea loc deschiderea oficială a Zilelor Sfântul Mihai, urmat de un spectacol folcloric prezentat de ansamblul Mureșul (pe bază de invitație). Acest spectacol va avea loc în Centrul Multicultural din Săcele.

Ziua de vineri reprezintă o zi plină de petreceri atât pentru tinerii din Săcele, cât și pentru părinții lor. Este organizată o petrecere în aer liber în curtea Asociației Ceangăilor Bârsa, de la ora 21 cu DJ BRNY (intrarea liberă), iar paralel cu aceasta se va desfăşura și un bal cu formația Rustik (din Sfântu-Gheorghe), începând cu ora 19 la Casa Ceangăilor (intrarea pe bază de invitație).

Zilele de sâmbătă și duminică cuprind probabil cele mai importante și spectaculoase momente ale festivității (intrarea liberă).

Cupa de fotbal Țara Bârsei, meșteșugărit pentru copii, zumba, prezentarea proiectului Pro Terra Barcensis – posibilități de promovare a Țării Bârsei (proiect co-fiinanțat de Consiliul Județean Brașov), spectacole de dansuri populare și curs de dansuri pentru copii sunt doar câteva din progamul de sâmbătă.

Ziua se va încheia cu două concerte, susținute de trupa Koszika and the HotShots (din Târgu Mureș) și trupa Bagossy Brothers Company (din Gheorgheni). Petrecerea va continua în Grădina Vinului cu trupa The Crazy Plumbers (din Târgu Secuiesc). Duminică de la 10 va începe Slujba ecumenică (Biserica Evanghelică Lutherană din Turcheș), după care urmează tradiţionala paradă de cai și căruțe, care se termină cu festivitatea în aer liber, unde vor fi spectacole de dansuri populare și concertele trupelor Parno Graszt (din Ungaria) și Zanzibar (din Ungaria).

Programele permanente ale festivalului vor fi câteva expoziții, târgul de obiecte meșteșugărești, concursul de prăjituri și Grădina Vinului.

Programul festivalului este plin de varietate, tocmai de aceea puteți alege evenimentele cele mai interesante pentru dumneavoastră.

Atât tradițiile, cât și arta, muzica și gastronomia vor face parte din ediția XXI. a Zilelor Sfântul Mihai. Nu aveți altceva de făcut decât să veniți și să vă distrați.

Acest eveniment este organizat de Primăria Municipiului Săcele în colaborare cu Asociația Tinerilor din Șapte Sate și 4Village Events.

conform comunicat de presa echipa organizare

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply