Home / Actual / Vom avea transport metropolitan! Cu Tărlungeni și Vama Buzăului!

Vom avea transport metropolitan! Cu Tărlungeni și Vama Buzăului!

Municipiul Săcele, comuna Tărlungeni și comuna Vama Buzăului se vor asocia în cadrul SC Servicii Săcelene S.R.L. în vederea transformării acestei societăți în operator regional de transport public local.

Decizia a fost luată având în vedere nevoia crescută de mobilitate a populației în cadrul Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov în care Municipiul Săcele este parte, precum si necesitatea operatorului de transport public local Servicii Săcelene S.R.L de a deveni operator regional pentru a putea efectua transport public în zona metropolitană Brașov.

Mai simplu spus, de nevoie! Asta deoarece transportul public de călători prin curse regulate în zona Metropolitană se face doar de către operatori de transport regionali.

Iar Serviciile Săcelene nu erau un astfel de operator regional.

Dacă asocierea cu comuna Tărlungeni este una logică, dată fiind vecinatatea față de municipiul Săcele și istoricul comun al celor 2 localități, intrarea comunei Vama Buzaului în asociere nu poate fi explicată decât prin prisma apropierii politice dintre cei doi primari, ambii din PSD.

În concluzie, sacelenii vor primi transportul metropolitan mult visat, dar cursele nu vor fi efectuate de RAT Brasov, ci de Servicii Sacelene.

După asociere, comuna Tărlungeni va avea un procent de 0,6% din capitalul social, respectiv 546 părți sociale a câte 10 lei fiecare, în valoare de 5.460 lei, iar comuna Vama Buzăului – stațiune turistică de interes local, va deține un procent de 0,5% din capitalul social, respectiv 455 părți sociale a câte 10 lei fiecare, în valoare de 4.550 lei.

Municipiul Săcele va rămâne, în urma modificării structurii asociative la SC Servicii Săcelene SRL, cu 98,9% din capitalul social, un numar de 89.997 parti sociale a câte 10 lei fiecare, totalizând 899.970 lei.

Liberalii continuă demersurile pentru realizarea unei căi rutiere alternative la DN1 prin Săcele-Valea Doftanei-Câmpina

Alphaville a demarat procedura de informare privind intenția de elaborare PUZ în zona Bolnoc

 

 

 

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia