Home / Actual / Liberalii continuă demersurile pentru realizarea unei căi rutiere alternative la DN1 prin Săcele-Valea Doftanei-Câmpina

Liberalii continuă demersurile pentru realizarea unei căi rutiere alternative la DN1 prin Săcele-Valea Doftanei-Câmpina

Continuă demersurile pentru realizarea unei căi rutiere alternative la DN1.

Adrian Vestea, presedintele Consiliului Judetean Brasov, a discutat la sediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, despre posibilitatea modernizării drumului Câmpina – Valea Doftanei – Săcele, astfel încât să fie creată o variantă de transport prin care traficul de pe DN 1 să fie descongestionat.

La discuţii au participat ministrul Ion Ştefan, secretarul de stat Mihai Veştea şi directorul Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu.

Adrian Veștea le-a prezentat oficialilor guvernamentali documentaţia tehnică pentru modernizarea drumului judeţean DJ 102 I – de la limita judeţului Prahova (pasul Predeluţ), până la DN 1A, acesta fiind segmentul rutier aflat pe teritoriul judeţului Braşov şi care continuă în judeţul Prahova, pe Valea Doftanei, până la Câmpina.

De asemenea, acesta a propus preluarea şi realizarea acestui proiect de către Compania Naţională de Investiţii, iar discuţiile au vizat modul în care se poate realiza această investiţie.

Având în vedere că documentația este mai veche de șapte ani, se impune revizuirea acesteia la nivel de SF aplicând indicele de inflație și influența legislației în domeniu.

În consecință, Consiliul Județean Brașov a prevăzut pe lista de investiții pe anul 2020 revizuire SF pentru obiectivul de investiții menționat,

a precizat Adrian Veștea.

Săcele – Câmpina a fost clasificat ca Drum Judeţean în anii 1970, respectiv DJ 102 I şi se întinde pe o distanţă de 45 de kilometri, dintre care 13,8 sunt pe raza judeţului Braşov.

În Braşov, drumul porneşte din zona Brădet, după Barajul Tărlung, dar nu este asfaltat decât pe o porţiune de mai puţin de un kilometru.

Alphaville a demarat procedura de informare privind intenția de elaborare PUZ în zona Bolnoc

Alphaville a demarat procedura de informare privind intenția de elaborare PUZ în zona Bolnoc

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia