Home / Actual / Vizita delegației Organizației Mondiale a Sănătății la Săcele: Ce au concluzionat experții?

Vizita delegației Organizației Mondiale a Sănătății la Săcele: Ce au concluzionat experții?

În cea de-a doua zi a vizitei pe care delegația Organizației Mondiale a Sănătății o efectuează în județul Brașov, prefectul Mihai Cătălin Văsii, deputatul dr. Cristina Vecerdi și directorul executiv al DSP Brașov, dr. Claudia Bularca i-au însoțit pe membrii acesteia la Spitalul Municipal Săcele.

 ”Am dorit ca delegația OMS să vadă această unitate și să discute cu personalul de aici pentru că Spitalul Municipal Săcele se află de mult timp în prima linie a luptei cu pandemia. Conducerea acestui spital, medicii, asistenții medicali și ceilalți angajați au răspuns prezent din prima fază și de atunci sunt pe baricade.

Le mulțumesc și cu acest prilej, așa cum mulțumesc tuturor celor care ne sunt alături în gestionarea crizei sanitare provocate de noul coronavirus și care au înțeles că doar prin dedicare, colaborare, solidaritate de breaslă și conștiința că în aceste momente grele comunitatea are nevoie de ei mai mult decât oricând putem învinge în această luptă”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Membrii delegației au discutat cu reprezentanții spitalului, cu medicii și asistenții prezenți, precum și cu primarul municipiului Săcele. De asemenea, echipați în costume de protecție, au vizitat saloane în care sunt internați bolnavi de COVID.
Tot la Săcele, a fost vizitată și Policlinica, unde este amenajat un centru de vaccinare și unde funcționează un punct de testare RT-PCR.

Delegația a vizitat apoi Școala Gimnazială nr. 5, situată în cartierul Gârcini:

Aici, membrii delegației au discutat cu conducerea școlii și cu membri ai comunității de rromi despre impactul pandemiei asupra procesului de învățământ și asupra locuitorilor din zonă.

”Apreciez pozitiv eforturile manageriale ale comunitatii sacelene de a se organiza in acesta perioada sanitara dificila. În Gârcini, am discutat cu mediatorii sanitari si cei educationali, dar si cu alti lideri din comunitate si am fost incantata sa descopar ca exista un interes real pentru o corecta informare atat despre efectele COVID-19, dar si despre beneficiile vaccinarii.

Oamenii au nevoie de surse de incredere, au nevoie de un mesaj simplificat, dar si de modele pozitive de urmat. Cum întâlnirea a fost organizată în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 5, acolo unde invata peste 1500 de elevi, am apreciat faptul ca in perioada de pandemie scoala, prin cadrele didactice si angajatii administrativi, a fost in prima linie a luptei sanitare.

Salut această implicare, precum si efortul celor ce inteleg ca doar impreuna putem trece peste aceasta provocare sanitara”, a spus Cristina Vecerdi, deputat PNL

Un subiect important l-a reprezentat reticența sau chiar rezistența fermă a marii majorități a locuitorilor din acest cartier față de vaccinarea împotriva COVID-19, reieșind că informațiile false vehiculate de diverse surse reprezintă principala cauză.

Electroprecizia, cartier fără pază și ordine. A treia incendiere de EcoInsula la Săcele?

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia