Home / Actual / Virgil Popa cheltuie peste 100.000 lei pe un consultant care să îi spună cum să ne îndatoreze de bani

Virgil Popa cheltuie peste 100.000 lei pe un consultant care să îi spună cum să ne îndatoreze de bani

Incapabilă să gestioneze în mod eficient resursele financiare ale municipiului Săcele, administrația condusă de Virgil Popa a decis să împrumute banii cu care ar trebui să își salveze privilegiile și salariile grase pentru încă 4 ani.

După ce a fost votată cu (urale si aplauze interioare) de către consilierii PSD si UDMR … contractarea și garantarea unei creditări în valoare de 40.000.000 lei cu o maturitate de 15 ani, din care o perioadă de grație de 2 ani intră în faza urmatoare.

În loc de atragerea de fonduri europenee, pesedistii vor să înfunde în datorii orașul. Este o metodă pe care au mai încercat-o și în mandatul trecut. Acum au reușit!

Decizia administrației PSD de a îndatora și mai tare orașul (cu susținerea UDMR, desigur) produce și alte efecte rușinoase.

Pe site-ul de achizitii publice, Primăria Săcele a contractat un consultant care să o învețe cum să acceseze acest credit de ”investitii” (asta până la o dovadă clara, existand indicii clare că împrumutul are alte scopuri).

Achiziția numită ”Consultanța financiara pentru contractarea unui credit de investitii” presupune ca pentru 85.000 lei + TVA (101.150 lei) sa se efectueze o serie intreagă de analize financiare

Iata ce servicii va presta firma de consultanță:

  1. Analiza creditelor in sold si a garantiilor acordate subordonatelor in vederea stabilirii gradului de indatorare.
  2. Analiza comparativa a datoriei publice locale existente cu ofertele din piata.
  3. Prezentarea unor modele privind contractarera unui credit de investitii precum si uniformizarea gradului de indatorare, functie de maturitate si de indicatorii economico-financiari mai ales pentru UAT uri care cu noul credit ating un grad de indatorare maxim acceptat de banci.
  4. Analiza capacitatii de indatorare, prognoza gradului de indatorare pe perioada imprumutului, stabilirea structurii finantarilor. 
  5. Analiza capacitatii de indatorare, prognoza gradului de indatorare si sustenabilitatea acestuia din punct de vedere economic. 
  6. Prezentarea unui Raport privind evolutia Sectiunii de functionare, Sectiunii de dezvoltare, capacitatii de indatorare precum si nivelul cheltuielilor de functionare in toatal venituri proprii,etc. 
  7. Consultanta cu privire la intocmirea procedurii, strategiei si documentatiei de atribuire a serviciilor de contractare imprumuturi in vederea selectarii finantatorului/ finantatorilor: a) Elaborarea fisei de date a achizitiei publice; b) Elaborarea de formulare si modele de contracte; c) Întocmirea strategiei de contractare aferente procedurii de atribuire;
  8. Consultanta privind derularea procedurii de achizitie pentru selectarea finantatorului

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia