Home / Actual / Vineri, 27 mai a avut loc primul eveniment al echipei „Proactivi pentru Gârcini”!

Vineri, 27 mai a avut loc primul eveniment al echipei „Proactivi pentru Gârcini”!

Găzduit în curtea Școlii Gimnaziale nr. 5 din Săcele, evenimentul a început imediat ce invitații au început să sosească !

Au fost alături de organizatori, cinci din cei șapte candidați la Primăria Săcele, un reprezentant al Gărzii de Mediu Brașov, precum și reprezentanți ai autorităților județene Brașov și colegi din media. Bucuria a fost mai mare deoarece tinerilor organizatori li s-au alăturat și localnicii, oameni ai comunității, precum și copiii de clase primare, ce au admirat fotografiile expuse, în pauzele dintre ore, alături de dascălii lor.

Am avut un număr de 35 de fotografii cu mesaje expuse, realizate de elevi și voluntari, iar punctul central al expoziției a reprezentat-o Harta Cartierului, fiind un punct bun pentru a repera străzile și problemele ce se regăsesc acolo. Pe lângă acestea, am avut pentru canditați și  scrisori de angajament, care au fost semnate de fiecare persoană, iar mai apoi în viitor, sperăm noi, considerate cu adevărat! Așa cum am anunțat, în cadrul expoziției am avut parte și de o scurtă expediție în cartier. Ei bine, cei mai curajoși invitați au spus „DA” unei vizite scurte pe străzile Lacului și Amurgului, unde discuțiile și impresiile au continuat.

Pe scurt, această expoziție a fost un prim pas al echipei, un prim îndemn la implicare, pentru că prin cele 35 de fotografii s-a încercat să se redescopere cartierul, să îi descoperim oamenii și problemele lor. Ceea ce si-au propus a fost ca oamenii să conștientizeze că lucrurile se pot îmbunătății, se pot schimba, prin determinare și implicare!

Și vremea a ținut cu organizatorii pentru câteva clipe, așa că acestia sunt mulțumiți de ceea ce au reușit să prezinte și să realizeze în cele câteva luni, de când au debutat !

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply