Home / Actual / Viitorul deputat Ionuț Sorin Banciu este specialistul pe mediu al PNL Brașov

Viitorul deputat Ionuț Sorin Banciu este specialistul pe mediu al PNL Brașov

ℹIonuț Sorin Banciu este născut și crescut în Zărnești și, de când se știe, este legat sufletește de pădure. A făcut studiile universitare la Brașov, absolvind Universitatea Transilvania cu specializarea de inginer silvic.

🏞La cei 40 de ani ai săi, Ionuț Sorin Banciu are o activitate îndelungată și susținută de activist de mediu, este implicat în acțiuni care țin de protecția pădurilor și este pasionat de ceea ce face. În perioada 2016-2017, a fost consilierul secretarului de stat care se ocupa de păduri în Ministerul Mediului, în Guvernul tehnocrat, iar între 2012 și 2017 a fost director tehnic al Regiei Pădurilor Piatra Craiului.

A reușit, în 2016, alături de echipa de la Ministerul Mediului, să închidă un dosar de infringement deschis de Bruxelles României pe tema tăierilor ilegale de pădure și duce o luptă asiduă pentru rezolvarea problemelor de mediu, în special de domeniul pădurilor și al ariilor naturale protejate.

©️De asemenea, a fost auditor independent pentru certificarea pădurilor, coordonator regional în cadrul World Wide Fund for Nature Central and Eastern Europe și consilier pe probleme de mediu, pro bono, al primarului Brașovului.

Este conștient de impactul pe care natura îl are asupra vieților noastre și își dorește să lucreze pentru rezolvarea problemelor de mediu, încât oamenii să trăiască în armonie cu natura. Și-a pus experiența în folosul comunității îi place să facă treabă „la firul ierbii“ și spune că biroul său este în pădure, locul din care și pentru care lucrează pentru ca România să rămână țara europeană cu cele mai multe păduri virgine și cvasi-virgine din Europa, cu excepția Rusiei și a Peninsulei Scandinave.

Articol comandat de Partidul Naţional Liberal – Organizaţia Judeţeană Braşov
CMF: 11200025

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia