Home / Actual / (VIDEO) Primăria Brașov anunță printr-un tik-tok că RAT-ul vine la Săcele cu autobuze second hand, dar Euro 6 sau hibride

(VIDEO) Primăria Brașov anunță printr-un tik-tok că RAT-ul vine la Săcele cu autobuze second hand, dar Euro 6 sau hibride

Primăria Brasov anunță că transportul săcelean va fi preluat de către RAT, însă acest lucru se va face cu un parc auto second hand.

Totuși, este vorba de o îmbunătățire de la Euro 2 la Euro 6 și chiar la autobuze hibride, un număr de 15 articulate, ce urmează a fi achiziționate printr-o procedura de cumpărare directă.

Achiziție autobuze second-hand, cu tracțiune electrică/hibridă/diesel Euro 6, articulate, de 18 metri

Conform caietului de sarcini, RATBV vrea să achiziționeze, în leasing financiar, pe o perioadă de 36 luni, 15 autobuze articulate folosite (second-hand), de cca. 18m lungime, cu tracțiune electrică, hibridă sau diesel Euro 6, cu podea coborâtă, sistem de îngenunchere (kneeling) la bordură, rampa pentru accesul nelimitat al persoanelor care se deplasează cu scaun rulant, aer condiționat, sistem anti-blocare la frânare (ABS).

Autobuzele oferite vor avea anul de fabricație începând cu 2015, iar norma de poluare va fi minim Euro 6. Nu se acceptă vehicule cu un parcurs mai mare de 500.000 km.

Autobuzele vor avea o capacitate de transport de minim 125 călători, din care minim 40 pe scaune și cel puțin un loc destinat pentru fotoliu rulant.

Ele vor fi prevăzute cu rampă, cu acționare mecanică (manuală) sau electrică, pentru facilitatea accesului persoanelor cu dizabilități.

Durata perioadei de leasing este de 3 ani, iar după expirarea perioadei de leasing şi plata integrală a contractului, autobuzele vor trece în proprietatea RATBV.

Valoarea estimată a celor 15 autobuze este de 13.125.000 lei, valoare ce include și costul de leasing pentru o perioadă 3 ani.

Primăria Brașov a ales o modalitate deosebită de a aduce acestea veste: prin tik-tok (plus comunicat de presă)

În acest material video se pot observa primele imagini cu second-handurile marca Mercedes ce vor intra (cel mai probabil) pe traseu de la 1 septembrie pe ruta Săcele – Brașov și retur.

Dupa ani de zile in care aproape ca s-au rugat de administrația condusă de Popa Virgil, săcelenii vor primi în curând ceea ce merita, un transport mai modern, cu condiții bune, adecvate anului 2023.

Materialul tik-tok mai jos:

(14)🚏 Săcele va avea transport public asigurat de RATBV, iar împreună cu … | TikTok

@primariabrasov 🚏 Săcele va avea transport public asigurat de RATBV, iar împreună cu Primăria Brașov, se continuă programul pentru modernizarea flotei de autobuze.  Se vor lansa 2 licitații pentru achiziționarea a 30 de autobuze articulate (18 metri). 15 vor fi noi, hibride, care vor circula în oraș, cu o capacitate de 130 de călători, iar 15 vor fi second hand, EURO 6 sau hibride, care vor circula pe ruta de Săcele, înlocuind autobuzele poluante EURO 2 folosite de alt operator de transport public. Brașov, Capitala Verde! Notă: Imaginile din videoclip au rol demonstrativ, fiind preluate de pe canalul “Public Transport Worldwide”. #autobuz #transportpublic #hibrid #sacele #brasov #romania #eugreencapital ♬ Choo Choo – VT Yellow

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia