Home / Actual / Un concurs și cu participare săceleană. Grand Prix România „Brașov Chess Classic”, 16-22 iulie 2023

Un concurs și cu participare săceleană. Grand Prix România „Brașov Chess Classic”, 16-22 iulie 2023

C.S. Șah Club Brașov organizează în colaborare cu Federația Română de Șah „Brașov Chess Classic”, o competiție de șah care face parte din circuitul Grand Prix România, întrecere de înaltă anvergură care se desfășoară în 5 orașe din țara noastră, cu un fond total de premiere de 875.000 lei.

Etapa din Brașov, dotată cu premii în valoare de 150.000 lei, va avea loc în perioada 16-22 iulie 2023 la Cercul Militar, unde aproximativ 300 de participanți din țară și de peste hotare vor juca 9 runde în cele 7 zile de competiție.

Toate detaliile evenimentului au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă organizate marţi, 11 iulie, de Ciprian Nanu – mare maestru internațional şi director al turneului, la care au participat Lia Alexandra Maria, campioană la juniori, şi Ciprian Sterpu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Evenimentul se va desfăşura cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov care a alocat Federaţiei Române de Şah suma de 119.600 lei, în cadrul programului privind acordarea de finanţări nerambursabile din bugetul propriu al judeţului pe anul 2023 pentru proiectele sportive, pe componenta Federaţii Sportive Naţionale.

„Îi felicit pe organizatori pentru efortul de a aduce la Brașov un număr însemnat de participanți în cadrul acestui Grand Prix la Șah, un eveniment demn de calendarul FIDE.

De asemenea, mă bucură faptul că și Consiliul Județean Brașov se află printre susținătorii acestui eveniment, prin intermediul fondurilor pe care le acordăm anual pentru competițiile sportive de pe raza județului nostru.

Ne propunem că pe viitor să sprijinim un calendar sportiv cât mai variat”, a declarat Ciprian Sterpu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov. (foto dreapta)

„Brașov Chess Classic” este prima competiție de șah din România care îndeplinește criteriile în ceea ce privește valoarea jucătorilor și numărul de țări participante – deja fiind înscriși 300 de sportivi din 22 de țări – pentru includerea în circuitul F.I.D.E.

Câștigătorii vor acumula puncte pentru calificarea la Turneul Candidaților, al cărui câștigător va întâlni într-un meci pe actualul campion mondial Ding Liren, pentru desemnarea titlului suprem.

Turneul vine în continuarea tradiționalului Festival Internațional de Șah al Brașovului care are loc anual în orașul de la poalele Tâmpei, ultima ediție desfășurată în Poiana Brașov bucurându-se, de asemenea, de o participare de peste 200 de sportivi.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia