Home / Actual / 3 străzi din Săcele au fost ecologizate. Acum este rândul locuitorilor să le păstreze curate

3 străzi din Săcele au fost ecologizate. Acum este rândul locuitorilor să le păstreze curate

Unul dintre cele mai frecventate locuri din municipiul Săcele, Valea Gârcinului, cu ramificațiile sale spre Masivul Piatra Mare și spre cabana Rențea a fost ecologizata in aceste zile.

Din păcate, persistă mari probleme în zona Gârcini unde persoane fără pic de bun-simț, continuă să arunce deșeuri pe zonele verzi adiacente străzilor menționate, inclusiv pe marginea drumului de acces către Cantonul Silvic Gârcini.

Deși la magazinele din zonă există coșuri de gunoi, sunt numeroase astfel de situații în care se aruncă pe jos ambalaje ale diverselor produse aducând mari prejudicii mediului înconjurător, nemaivorbind de aspectul insalubru.

În încercarea de a a readuce la starea normală de curățenie zonele afectate, fie și pe o perioada determinată, în ultima perioadă, mai exact în 04.07 și 06.07.2023 au avut loc noi acțiuni de ecologizare pe străzile Rodnei, Cetinii și Gârcinului.

Acțiunile au fost desfășurate de către angajați ai operatorului de salubritate, S.C. CIBIN SRL, cu un număr de 10 persoane și utilaje pentru transportul deșeurilor colectate, pe străzile Rodnei și Cetinii, și cei ai societății FINECO S.A., cu 7 persoane, pe strada Gârcinului.

Deșeurile au fost colectate în saci menajeri mari, de 240 litri, pentru ecologizarea străzilor fiind necesar un număr aproximativ de 100 saci, rezultând un volum de cca. 17 mc. Pentru exemplificare am atașat cateva poze cu zonele ecologizate, înainte, în timpul și după ecologizare.

sursa text Primăria Săcele

(VIDEO) Primăria Brașov anunță printr-un tik-tok că RAT-ul vine la Săcele cu autobuze second hand, dar Euro 6 sau hibride – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia