Home / Actual / Victorie pentru Silviu Balan in Poiana Brasov

Victorie pentru Silviu Balan in Poiana Brasov

silviu - bvVineri, 24 ianuarie a avut loc concursul “Squeezy Challenge” la schi de tură, în Poiana Braşov. S-au prezentat la start 30 de sportivi din toate colţurile ţării, iar în final săceleanul Silviu Bălan a câştigat detaşat cu un timp de 1 ora şi 38 de minute, urmat la 6 minute de Attila Kupas din Baia Mare şi Vlad Dobre din Zărneşti. Concursul a contorizat 3 urcări şi 3 coborâri din Poiana Braşov până în creasta masivului Postăvaru. Startul s-a dat la 17.30 şi aproape tot concursul s-a desfăşurat pe întuneric, participanţii find obligaţi să deţină câte o lanternă frontală.

Schiul de tură este un sport destul de nou în România, care în ultimul timp a căpătat din ce în ce mai multi adepţi, un sport ce presupune urcarea pe schiuri, folosind o piele de focă, material sintetic care se lipeşte pe talpă, o legătură specială care la deal pivotează, iar la vale se blochează şi un clăpar mobil. După efectuarea urcării, pielea de focă se desprinde de pe talpă, legătura şi clăparul se blochează şi pe coborâre schiul se comportă asemenea unui schi de pârtie.

Felicitări Silviu Bălan și mai așteptăm vești bune de la tine în 2014.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

3 comments

  1. Se numeste ski alpinism si este destul de vechi ! http://en.wikipedia.org/wiki/Ski_mountaineering
    Felicitari Silviu !!

  2. Schi-alpinism, mai popular, schi de tura. La noi in tara este un sport destul de nou…

  3. bravo ma Silvane, daca o tii tot asa, in primavara o sa ai o strada cu numele tau in Sacele :))

Leave a Reply