Home / Actual / Viceprimarul Sorin Gâdea de la PSD este “pedepsit” cu o promovare

Viceprimarul Sorin Gâdea de la PSD este “pedepsit” cu o promovare

Postul de administrator public (city manager) al municipiului Săcele va fi ocupat de … viceprimarul Sorin Gâdea de la PSD.

Devenit vacant după plecarea lui Lucian Pascu, jobul a fost scos la concurs iar dintre cei 2 competitori înscriși, doar unul a trecut de proba scrisă, obținand 88 de puncte. 

Acesta este nimeni altul decât viceprimarul Sorin Gâdea de la PSD, cel care astăzi – 15 mai – va avea și proba interviului, o formalitate necesară atingerii obiectivului final.

Mișcarea este cu atât mai surprinzătoare pentru cunoscători cu caât acesta a avut în mandatul său administrativ o activitate apreciabilă, însă se pare că exact această fervoare administrativă îl face pe viceprimar să nu mai fie susținut pentru acest post.

Sorin Gâdea este “pedepsit” prin promovare?

Încă viceprimar în exercițiu, Sorin Gâdea nu pare foarte fericit cu mișcarea ce i se impune de sus, de la conducerea PSD Săcele de către nimeni altul decât Virgil Popa.

În primul rând că o mutare pe postul de administrator public duce automat la demisia din postura de consilier local.

În al doilea rând, administratorul public este văzut ca fiind un specialist în administrație ce este mai degrabă apolitic, aceasta stare de fapt însemnând și finalul carierei politice a lui Sorin Gâdea.

În egală măsură administratorul public se află în subordinea primarului, primește directive și sarcini de lucru direct de la acesta și de obicei are mandat exact cât stă în funcție un primar.

Toate cele de mai sus alcătuiesc un tablou al unei posibile strategii puse la cale de liderul PSD Virgil Popa care își subordonează și mai tare un posibil concurent intern pentru alegerile din 2020.

Și mai interesant pentru săceleni este ce se va întâmpla cu postul de viceprimar rămas vacant … Dar despre asta vom povesti mâine!

Acțiune amplă a polițiștilor săceleni. 4 persoane au fost depistate și depuse la Penitenciarul Codlea

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia