Home / Actual / Viceprimarul Géczi Gellért, în cazul în care ursul vă intră în curte: ”Persoanele primesc explicații foarte clare despre pașii de urmat în această situație”

Viceprimarul Géczi Gellért, în cazul în care ursul vă intră în curte: ”Persoanele primesc explicații foarte clare despre pașii de urmat în această situație”

După plimbarea administrativă de la Vire, localitatea înfrățita din Franta, unde a analizat cu aplecare si atenție ca șef de delegație cum lucrează primăria din zona… viceprimarul Géczi Gellért a revenit acasă unde îi dau bătăi de cap aparițiile tot mai dese în zona locuită a Săcelelor ale … ursului.

Nu mai departe de ieri, Saceleanul.ro a publicat un material video cu un urs brun cu care un săcelean s-a trezit în curte ziua în amiaza mare …

Cum locuitorul cu pricina a povestit că la momentul contactării administrației i s-a recomandat să sune la 112!!! … viceprimarul Géczi a dat un răspuns pe o pagină a rețelei Facebook (pe site-ul sau pe pagina oficială a Primăriei nu prea are acces nimeni în afară de inginerul șef Popa Virgil)

Géczi Gellért ține să precizeze că pentru a declanșa orice acțiune de îndepărtare a ursului brun din intravilanul unei localități conform prevederilor OUG 81/2021 trebuie sunat la numărul unic de urgență 112.
Nu la Primărie, nu la Poliția Locală, sau altundeva. Asta spune legea, deci exclus să fie vorba de “replica Primăriei” așa cum se menționează în articolul Saceleanul.ro.

Doar că domnul viceprimar nu știe, sau se face că nu a înțeles că aceasta este exact afirmația persoanei ce s-a trezit cu ursul în curte. De fapt, în loc de intervenție rapidă, această persoană a ”primit explicații foarte clare despre pașii de urmat în această situație, și de ce trebuie sunat la 112, cine și cum intervine în primă fază, când putem să vorbim de relocare ș.a.m.d.”

Mai departe, în urma apelului efectuat la 112 un echipaj al Grupării Mobile de Jandarmi a ajuns în zonă, dar animalul nu a mai fost observat.

Zona Valea Largă/Spitalul Municipal se află sub monitorizare având în vedere faptul că din zonă au fost primite apeluri la 112 care semnalizau prezența unui urs în zonă.

În majoritatea situațiilor la sosirea echipajului de jandarmi animalele nu au mai fost văzute în zonă sau în urma acțiunilor specifice acestea s-au întors în pădure.

În situația în care animalul nu mai reacționează la măsurile de alungare se va dispune capturarea și relocarea acestuia, așa cum s-a întâmplat și anul trecut pe str. Gârcini din Săcele, a mai scris viceprimarul Geczi Gellert pe o pagina a rețelei Facebook. 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia