Home / Actual / Viceprimarul Géczi Gellért acuză presiuni ale Companiei APA Braşov

Viceprimarul Géczi Gellért acuză presiuni ale Companiei APA Braşov

gellertViceprimarul municipiului Sacele, Géczi Gellért (foto dreapta) acuză printr-o postare pe pagina personală de pe o reţea de socializare ca unii angajaţi ai Companiei APA Braşov fac presiuni asupra administraţiei din Săcele.

Iata mesajul postat de acesta:

“Ceea ce s-a întămplat azi (nr 6 ianuarie), pot să spun că m-a şocat… În cursul diminieţii l-am sunat pe un distins domn de la Compania APA, cel care se ocupă de zona Săcele, pentru a obţine informaţii despre o lucrare care se desfăşura pe strada Ady Endre şi care parcă de trei zile nu se mai termina. După ce am primit explicaţiile de rigorare, distinsul domn, reprezentant al Companiei APA, a avut să-mi pună şi dumnealui o întrebare, care până la urma urmei s-a dovedit a fi tragerea mea la răspundere, pentru că (!!!) în cursul anului trecut aş fi avut tupeul (!!!) de a solicita colegilor de la Poliţia Locală de a face verificări pentru a se constata modalitatea în care se fac intervenţiile în caz de avarie de câtre furnizorii de utilităţi, şi mai ales finalizarea acestor intervenţii, adică readucerea carosabilului afectat la starea iniţială.

Desigur, verificările s-au lăsat şi cu amendă, din cauza nerespectării prevederilor ce se referă la săpăturile efectuate în carosabil de câtre furnizorii de utilităţi, lucru care se pare că i-a iritat până la culme pe distinsul domn, care m-a acuzat de la abuz în serviciu până la ce vreţi voi pentru că mi-am permis să fac această solicitare, şi că, chipurile, amenda a fost dată pentru o intervenţie care deşi iniţial a fost recunoscută ca a celor de la Compania APA, a fost susţinută ulterior tot de câtre dânşii că este a celor de la gaz, şi în condiţiile date, amenda a fost dată fără temei. L-am rugat de distinsul domn să conteste amenda, şi dacă doreşte să mă reclame unde vrea dânsul pentru ce vrea dânsul.

Stau şi mă întreb… Oamenii ăştia de la Compania APA ce planetă îşi duc veacul? Chiar începem să ne tâmpim la cap cu toţii? Drept urmare, cu scuzele de rigoare, mi-am permis ca în cursul zilei de azi să fac o altă mică vizită în teren, şi într-un interval de o oră fără a mă chinui am constatat existenţa a patru intervenţii în carosabil, care cred că stau de ceva vreme şi aşteaptă aducerea lor la starea iniţială. Voi face aceaşi procedură de notificare a colegilor de la Poliţia Locală pentru a face verificări, şi de a aplica amenzi, dacă se confirmă faptul că nu s-a respectat legea în ceea ce priveşte efectuarea acestor lucrări.

Un lucru să fie clar însă! Nu voi tolera niciodată, dar niciodată, în poziţia în care mă aflu să fiu tras la răspundere pentru că am făcut demersuri în urma cărora unii care nu respectă legea şi-şi bat joc noi să fie traşi la răspundere şi să fie sancţionaţi.”

Citeşte şi cu cât se scumpeşte gunoiul la Săcele

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

2 comments

  1. Il felicit pe domnul viceprimar pentru initiativa de a sanctiona operatorii de utilitati care executa interventii in regim de urgenta de mantuiala… Aceleasi sanctiuni imi doresc sa fie aplicate constructorilor care au executat retelele de canalizare de pe bulevardele Brasovului si G. Moroianu, investitii al caror beneficiar este Primaria Municipiului Sacele, ceea ce inseamna ca la receptia lucrarilor un reprezentant al primariei a semnat procesul verbal de receptie… Practic imi doresc sa fie sanctionat si acesta din urma ca a receptionat niste lucrari executate in cea mai mare bataie de joc, lucrari platite de umilul contribuabil… Iar ca sa nu mai fie acuzat de trafic de influenta, domnul viceprimar ar trebui sa ceara posesorilor de utilitati sa intocmeasca palnuri de mentenanta si reabilitare ale retelelor pe care le detin in zona. Astfel cei de la "atotputernica" companie apa care au preluat cu titlu gratuit o rertea de distributie a carei perioada maxima de viata – 36 de ani (conform HG 2139/2004), este de mult depasita, ei obtin un profit deloc neglijabil cu investitie 0. Vreau sa mentionez ca din cauza retelei invechite calitatea apei furnizate nu corespunde standardelor in vigaoare! Acelasi lucru este valabil si in cazul domnilor de la distrigaz/engie, care la fel ca cei de la apa urmaresc obtinerea de profit cu investitie 0, numai ca acestia din urma pe langa "micile" neplaceri adica cate una, doua…zece cratere in asfalt ne pot provoca si neplaceri mai mari care pot produce pagube materiale, dar si pierderi de vieti omenesti…

  2. Il felicit pe domnul viceprimar pentru initiativa de a sanctiona operatorii de utilitati care executa interventii in regim de urgenta de mantuiala… Aceleasi sanctiuni imi doresc sa fie aplicate constructorilor care au executat retelele de canalizare de pe bulevardele Brasovului si G. Moroianu, investitii al caror beneficiar este Primaria Municipiului Sacele, ceea ce inseamna ca la receptia lucrarilor un reprezentant al primariei a semnat procesul verbal de receptie… Practic imi doresc sa fie sanctionat si acesta din urma ca a receptionat niste lucrari executate in cea mai mare bataie de joc, lucrari platite de umilul contribuabil… Iar ca sa nu mai fie acuzat de trafic de influenta, domnul viceprimar ar trebui sa ceara posesorilor de utilitati sa intocmeasca palnuri de mentenanta si reabilitare ale retelelor pe care le detin in zona. Astfel cei de la "atotputernica" companie apa care au preluat cu titlu gratuit o rertea de distributie a carei perioada maxima de viata – 36 de ani (conform HG 2139/2004), este de mult depasita, ei obtin un profit deloc neglijabil cu investitie 0. Vreau sa mentionez ca din cauza retelei invechite calitatea apei furnizate nu corespunde standardelor in vigaoare! Acelasi lucru este valabil si in cazul domnilor de la distrigaz/engie, care la fel ca cei de la apa urmaresc obtinerea de profit cu investitie 0, numai ca acestia din urma pe langa "micile" neplaceri adica cate una, doua…zece cratere in asfalt ne pot provoca si neplaceri mai mari care pot produce pagube materiale, dar si pierderi de vieti omenesti…

Leave a Reply