Home / Actual / Viceprimarul Géczi anunță pe Facebook: ”Avem plăcuțe bilingve la Brădet și Babarunca”
sursa Facebook Gellert Geczi

Viceprimarul Géczi anunță pe Facebook: ”Avem plăcuțe bilingve la Brădet și Babarunca”

De săptămâna trecută există indicatoare noi, bilingve care delimitează cartierele Babarunca și Brădet. Anuntul a fost făcut pe o retea de socializare chiar de viceprimarul Géczi.

Acestea au fost amplasate de DN1A, la ieșirea din Săcele dinspre Cheia.

Viceprimarul Géczi de la UDMR spune pe pagina de Facebook că această inițiativă este considerată ca fiind una lăudabilă.

Asta nu numai din pricina faptului că există o prevedere legislativă care permite acest lucru, ci și din perspectiva existenței unei ambianțe multiculturale pe aceste meleaguri, a mai multor etnii care au conviețuit și conviețuiesc în pace și bună înțelegere pe meleagurile săcelene.

A négyfalusi magyar közösség számára mindigis fontos volt a kétnyelvű feliratok, helységnévtáblák használata. Múlt héttől a Cheia felől érkező 1A Nemzeti Úton Négyfalu fele érkezve Babarunka és Ósánc bejáratát is kétnyelvű feliratok jelzik. Ez nemcsak azért lényeges, mert a törvény előírja ezt a jogot, hanem azért is, mert az ilyen jellegű kezdeményezések a vidékünkre jellemző multikultúralitásnak, jó együttélésnek a jelei, és persze nem utolsó sorban egy ilyen kezdeményezés az itt élő erős magyar közösségről is tanúskodik! – Gellért Geczi, UDMR

Suntem de acord cu acesta și credem că problemele locuitorilor săceleni de etnie maghiară, fie ele de infrastructură stradală, fie ele de siguranță sau de orice fel, vor trece mai usor știind că la intrarea în Brădet acum scrie și Ósánc Negyed.

Gârciniul are nevoie de apă, curent electric și străzi … Primăria cheltuie banii europeni pe cursuri de pregătire, campanii de informare și târguri de locuri de muncă

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia