Home / Actual / Mărturiile săcelenilor sunt îngrijorătoare: ”Ne-am trezit cu ursul în curte, la ușa din spatele casei”

Mărturiile săcelenilor sunt îngrijorătoare: ”Ne-am trezit cu ursul în curte, la ușa din spatele casei”

Pe site-ul www.ursulromanesc.ro mulți săceleni au povestit despre întalnirea cu ursul sălbatic.

Redăm aici o parte dintre aceste mărturii, cu speranța că autoritășile competente din Municipiul Sacele vor găsi de cuviință să ia si alte masuri in afara de sesizari către alte autorități.

Ce spun oamenii:

”Pe data de 1 iunie a.c, am avut neplăcerea sa ne trezim cu ursul in curte, chiar la usa de la întrare in casa.Nu cred ca are rost sa spun ce se putea întâmpla, dar cred ca este cazul sa se ia masuri in ceea ce priveste pericolul numit urs.Nu suntem primul ,nici ultimul caz de acest gen si sper ca autoritățile competente sa ia masuri urgente, omul trebuie sa fie protejat, nu animalul care oricând poate sa omoare” spune Ada (Săcele – Brașov).

Traim zi de zi cu frica de a da nas in nas cu ursul. Incepand cu data de 26 06 2021, seara de seara, ursul brun ne onoreaza cu vizita. In zona Bunloc (telescaun, vis a vis)   

La marginea municipiului Sacele exista o zona de promenada foarte populara numita Poiana Angelescu. Este plina de adulți și copii care se bucura de peisaj și de aerul curat. De câteva luni primim alerta pe telefon ca sunt ursi acolo. Deci nu ma pot bucura de aceasta zona, de frica sa… 

In zona Bunloc, Sacele au inceput sa vina din padure cativa ursi in acest an, unul dintre ei este probabil un pui intarcat, care coboara din padure si pe timp de zi si seara.
L-am vazut pe strada, insa nu ma gandeam ca va intra in curte. Mai multi vecini au semnalat prezenta lui in curtile lor, si intr-o seara, pe la ora 23.15 am observat ca nici noi nu am fost scutiti de vizita lui in curtea casei noastre. sentimentul de nesiguranta pe care il ai in propria curte este de nedescris, teama pe care o provoaca un animal salbatic nu doresc sa o simta nimeni! Daca ieseam in curte in momentul in care era si el? Puteam sa o fac, puteam sa las usa deschisa si sa intre in casa! Chiar nu avem nici o solutie pentru asta?!

De mai bine de o saptamana, zi de zi in intervalul orar 17:00 – 05:00AM suntem vizitati de ursi, singuri, sau ursoaice cu pui, care coboara din paduse si umbla pe strazi, intra in curti. Din acest motiv stam inchisi in propriile curti/gradini, nu mai putem scoate cainii la plimare, in loc sa ne plimbam pe jos, cu bicicletele, etc. Nimeni nu ia nicio masura. Este inadmisibil! O sa fie grav si o sa se ia masuri cand vor ataca pe cineva.

Gârciniul are nevoie de apă, curent electric și străzi … Primăria cheltuie banii europeni pe cursuri de pregătire, campanii de informare și târguri de locuri de muncă

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia