Home / Actual / Viceprimar Sorin Gâdea: “Nu credem că întreaga comunitate maghiară nu are alte griji cotidiene decât o plăcuță bilingvă”

Viceprimar Sorin Gâdea: “Nu credem că întreaga comunitate maghiară nu are alte griji cotidiene decât o plăcuță bilingvă”

“Am asistat, în ultima perioadă, la un intens schimb de replici acide, uneori virulente, alteori pe lângă lege, în spațiul virtual, pe tema inscripțiilor bilingve de pe raza municipiului Săcele.

Întrebarea care se pune este: cui folosește? Credem că nimănui!

Oare nu am putea canaliza energiile irosite aiurea cu tot felul de petiții și postări on-line prostești în alte sfere de interes? Să venim și cu propuneri nu numai cu critici?

Dar, nu-i așa, e mult mai ușor și comod să stai pe scaun și să emiți păreri decat să te implici și să vi și cu propuneri. Serioase, nu de felul celor enunțate anterior.

Nu era mai simplu ca în locul numeroaselor „petiții” să se poarte o discuție deschisă cu factorii de decizie implicați? Sau chiar cred cei care au făcut aceste valuri că astfel vor da o notă mai puternică de reprezentativitate. Nimic mai fals!

Nu credem că intreaga comunitate maghiară din Săcele nu are alte griji cotidiene decât 1 (una) plăcuță bilingvă. Care culmea, între timp, a și fost refăcută fără alte comentarii. Sau 1 (una) plăcuță la care numele inscripționat nu este în conformitate cu nu știm ce nomenclator, dar care nu poate crea confuzie sub nici o forma.

Poate doar cele câteva persoane radicale (sau radicalizate de cineva/ceva) care nu agrează starea de fapt din Săcele, de bună conviețuire și care nu au alt scop decât ascuțirea sentimentelor naționaliste.

Pentru că numai așa se poate explica cum, la o zi de la montare, plăcuța din dreptul străzii Bolnoc/Bunloc a fost vandalizată.

Ce aveți de spus despre acest aspect domnilor?

Nu-i așa că cine seamănă vânt culege furtună?!”

Gâdea Sorin, Viceprimarul Municipiului Săcele

↓ Vezi de unde a plecat dezbaterea in stirea de mai jos ↓

UDMR acuză nerespectarea legii la Săcele. De 2 ori! Vezi despre ce este vorba în ştire!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply