Home / Actual / Un urs de 6 ani și o ursoaică au fost relocați din zona Săcele

Un urs de 6 ani și o ursoaică au fost relocați din zona Săcele

Marți, echipa de intervenție din Municipiul Săcele a reușit să captureze, tranchilizeze și să relocarea în Munții Capra un exemplar de urs matur în vârstă de 6 ani.

În plus, în zona Dâmbu Morii, o ursoaică a fost capturată și relocată cu succes în cursul zilei de miercuri.

Administratia locala a transmis că într-o întâlnire organizată de la sediul Primăriei Municipiului Săcele, primarul Virgil Popa a discutat cu gestionarii celor 3 fonduri de vânătoare de pe raza UAT Săcele pentru a analiza situația actuală.

Primarul Popa consideră că este important de menționat că de la interzicerea vânătorii de urși în 2016, numărul lor s-a dublat la nivel național, depășind capacitatea habitatului lor.

În plus, gestionarii fondurilor de vânătoare nu mai au voie să ducă hrană în pădure, ceea ce a dus la o migrație a urșilor spre zonele urbane.

Un alt factor care a dus la apariția urșilor în oraș este comportamentul masculului, care își marchează teritoriul și alungă ursoaica cu pui.

În urma discuțiilor, s-a decis ca administrația locală să aloce fonduri pentru achiziționarea unei noi cuști în vederea capturării urșilor care creează disconfort locuitorilor din Săcele.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia