Home / Actual / Un cartier din Săcele are probleme de ordine publică nerezolvate: ”Grupuri de tineri vandalizează cartierul”

Un cartier din Săcele are probleme de ordine publică nerezolvate: ”Grupuri de tineri vandalizează cartierul”

Săcelenii se plâng de ceva timp de problemele de ordine publică din cartierul Electroprecizia (și nu doar de aici). 

Voi ce părere aveți despre această situație?

Iată mărturiile postate pe o pagină a unei rețele de socializare:

S-au indracit tinerii din Precizia! De 1 an, au aparut foarte multe grupuri de tineri de toate varstele, de la 12 la 20 si ceva de ani, care vandalizeaza cartierul si mai ales parcurile.

Nu stiu ce fel de parinti au, cum frate sa-ti lasi copilul sa fumeze la 12 ani? Nu-i cheama noptile acasa, pentru ca stau in parc pana la 3 dimineata, ori au parintii plecati in strainatate si i-au lasat singuri acasa si ei cresc de capul lor.

Beau, fumeaza, injura, țipă cat ii tin gura, se calaresc cu fetele pe banci ziua in amiaza mare, vin cu boxe portabile si asculta in parc muzica tare cu injuraturi, sparg sticle, lasa numai mizerie peste tot ( pachete de tigari, sticle de bautura, pungi de chipsuri etc ).

Eu practic nu mai pot dormi noaptea din cauza lor, pentru ca fac extrem de multa galagie si politia a zis ca nu are ce sa le faca, ca nu au indeajuns de mult personal. […]

Trebuie pusi la munca in folosul comunitatii. Parintilor, mai duceti-va copiii la biserica, educat-i ca de-asta o iau razna si ajung huligani. […]

Un raspuns vine din partea altui locuitor din zona:

Primaria are in subordine acest serviciu de Politie Locală, dar e degeaba – formal. Pe langa faptul ca agentii nu cunosc nici macar prevederile Codului Civil, de punerea in aplicare a prevederilor nici nu se pune problema.

La orice sesizare se emite un raspuns cu un mare nimic in multe cuvinte, iar masurile luate sunt zero. Explicatiile si justificările emise sunt ametitor de incompetente.

Asa Primar, asa servicii in subordine.

Motocicletele enduro ( fara inmatriculare, fara documente ) sparg urechile unui cartier intreg pe toate strazile si delușoarele.

Muzica si isteriile de la pensiunile din municipiu rasuna pana in pădure si ziua si noaptea si nimic nu se schimbă de ani de zile.

Petardele curajosilor sau ignorantilor cutremura geamurile vecinilor si agentii dorm in papucii statului sau in locuintele ilegal dobandite.

Vor mai fi inca patru ani de ” nimic notabil ” dupa acestia opt degeaba si poate apoi, cu putin noroc, se va ma asfalta si se va mai civiliza.

Nici cetatenii, in majoritate nu sunt civilizați, lasa dâră de mizerie in urma lor, dar autoritatile locale sunt sub nivelul celor din satele sărace.

Asteptam si vremuri mai bune.”

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia