Home / Actual / Schimbări în grila de programe a DIGI TV. Cum arată acum aceasta pentru abonații din zonă?

Schimbări în grila de programe a DIGI TV. Cum arată acum aceasta pentru abonații din zonă?

Cum apreciați această informație?
Deja 169.000 lei: Șmenurile pesediste cu titulatură de salubrizare continuă la Săcele! – Saceleanul

1. SPORT 1-21: Digisport deschide plutonul

Primele canale sunt ale posturilor de sport. Pe primele opt poziţii – canalele DigiSport, cu DigiSport 1 pe, evident, 1. Urmează canalele Prima Sport, apoi Sport Extra şi Pro Arena.

Sunt 21 de canale în acest calup.

2. GENERALISTE 22-53: Deschide TVR 1, “închide” …ZU TV

Zona de generaliste este deschisă de posturile publice TVR (şase canale), urmate de Pro TV (27/28), Antena 1 (29/30), Kanal D (31/32), Prima (33/34) şi Happy (35/36). În acest tronson sunt şi canalele Metropola, Etno, Kapital TV şi A7 TV.

Interesant este că tronsonul de generaliste este “închis” de ZU TV, un post muzical.

3. ŞTIRI 55-75: De la TVR Info la Aleph şi BBC

 Nu mai puţin de 20 de posturi de ştiri sunt în acest calup (până acum, ştirle erau împărţite în două zone).

Partea “informativelor” este deschisă de TVR Info, urmată de B1 TV, România TV şi apoi de Digi 24 (59 – varianta HD, 60 – varianta SD). În această zonă au intrat şi Profit News, Euronews, dar şi Aleph News, postul fondat de Adrian Sârbu şi posturile internaţionale CNN, Deutsche Welle şi BBC.

4. FILM 76-111: Acasă, primul, Bollywood ultimul

Multe canale de filme în grila pentru Bucureşti. Primul este Acasă (din grupul Pro), urmat de Film Now, Pro Cinema şi Diva. În zona filmelor mai sunt canalele AXN, HBO, Cinemax şi Bollywood.

5. COPII 112-124 Nickelodeon, primul, TeenNick, ultimul

Nickelodeon este primul în zona copiilor, unde mai intră, printre altele, Minimax, Cartoon Network, Disney, Boomerang, Duck TV, Tralala, JimJam şi DaVinci.

6. DOCUMENTARE: 125-159 Canalele Digi sunt primele pe listă

Este cea mai consistentă zonă din grilă. Primele posturi sunt cele din grupul Digi – Difi World, Digi Life, Digi Animal World, urmate de Discovery, TLC şi History.

Schimbarile se pterec ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a Legii Nr. 190/2022, prin care Parlamentul României a modificat Legea Audiovizualului Nr. 504/2002 și a aprobării de către Consiliul Național al Audiovizualului, în ședința publică din 5 octombrie 2022, a avizelor de retransmisie, avem obligația de a modifica grila de programe TV, recepționată prin serviciul de televiziune prin cablu.

Astfel, DIGI demarează procesul de reorganizare a grilei, conform modificărilor din legea audiovizualului și, începând de miercuri, 12 octombrie, clienții din București și Ilfov vor recepționa noua grilă. Reorganizarea acesteia în toate județele se va realiza etapizat, după evaluarea impactului real al acestor schimbări asupra abonaților, respectiv în funcție de capacitatea companiei de a prelua și soluționa eventualele sesizări ale clienților cu privire la modificarea grilei.

Compania își propune să creeze o grilă de programe TV standardizată, cu o structură de bază similară la nivel național.

Pentru clienții care dețin set-up-box-uri DIGI sau televizoare cu profil DIGI (în principal modele produse începând cu anul 2014), reorganizarea canalelor TV în grilă se va realiza prin scanare automată, iar pentru cei care au televizoare fără profil DIGI sau mai vechi de anul 2014, va fi necesară o scanare manuală.

Reamintim că abonații companiei au posibilitatea, în continuare, de a configura ordinea posturilor TV, direct din meniul televizorului pe care îl dețin, prin crearea propriei liste de canale favorite sau prin aranjarea acestora în ordine alfabetică.

Echipele tehnice monitorizează, permanent, procesul de reorganizare a grilei și vor interveni în cazul unor nefuncționalități ale serviciilor de televiziune. Totodată,  încurajăm abonații să semnaleze eventualele incidente legate de această modificare, astfel încât specialiștii noștri să verifice și să le remedieze cât mai rapid.

Pentru mai multe informații referitoare la noua grilă de canale TV, invităm abonații să acceseze site-ul DIGI.ro/grila sau să ia legătura cu un reprezentant al companiei, la numărul de telefon 031 400 4414. De asemenea, pot vizita cel mai apropiat magazin sau punct de prezență, pentru a solicita asistență din partea angajaților DIGI.

sursa text hdsatelit.com

Un cartier din Săcele are probleme de ordine publică nerezolvate: ”Grupuri de tineri vandalizează cartierul” – Saceleanul

Deja 169.000 lei: Șmenurile pesediste cu titulatură de salubrizare continuă la Săcele! – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia