Home / Actual / Un bloc ANL de peste 1 milion de euro la Săcele

Un bloc ANL de peste 1 milion de euro la Săcele

anlCompania Viaduct din Odorheiu Secuiesc a câștigat o licitație organizată de Agenția Națională pentru Locuințe pentru construirea unui bloc cu 38 de unități locative în Săcele.

Contractul are ca scop realizarea lucrărilor de construcții la obiectivul de investiție „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, județul Brașov, municipiul Săcele, str. Episcop Popeea, fn”. Firma din județul Harghita a câștigat oferind un preț de 4,628 milioane de lei (fără TVA) (puțin peste un milion de euro), deși ANL estima că aceste lucrări vor costa 7,565 milioane de lei.

Locuințele ANL pentru tineri din Săcele au fost obiectul unor cercetari ale DNA datorită unor “nereguli” făcute de ultimii doi primari ai orașului, Vasile Lața și Radu Nistor Florea, care au aprobat solicitările unor „tineri de vârsta a treia”, cum ar fi Radu Ispas, managerul public al județului, și Valentin Leț, șeful Poliției Săcele, de a le fi atribuite locuințe de servicii din fondul agenției.

Cei patru, dar și alți angajați ai administrației săcelene, au fost trimiși în judecată de către procurorii DNA, dispunându-se și instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile ale acestora până la concurența sumei de 20.000 lei, ce reprezintă prejudiciu produs în dauna unei persoane care nu a putut ocupa o astfel de locuință, în perioada respectivă deși îndeplinea toate criteriile legale.

sursa: bizbrasov.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply