Home / Actual / Tărlungeni: Festival promovare a valorilor culturale tradiţionale şi de multiculturalitate şi interculturalitate

Tărlungeni: Festival promovare a valorilor culturale tradiţionale şi de multiculturalitate şi interculturalitate

Sâmbătă, 16.07.2016, începând cu orele 11.00, la Căminul Cultural din Tărlungeni se organizează un festival promovare a valorilor culturale tradiţionale şi de multiculturalitate şi interculturalitate, unde vor participa copii ai şcolilor care au intrat în parteneriat.

Primăria Comunei Tărlungeni, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Tărlungeni şi Asociaţia pentru Reinserţia Grupurilor Vulnerabile Tărlungeni derulează proiectului “Servicii integrate pentru copiii şi tinerii din comunitatea de romi Zizin, Tărlungeni” proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, cu o valoare de 741236,5 RON.

            Ȋn cadrul acestui proiect, pe lângă serviciile educaţionale oferite,  s-a realizat un seminar privind accesul la servicii educaţionale şi sociale a persoanelor de etnie rromă la care au participat actori implicaţi în furnizarea serviciilor respective. Seminarul a urmărit să creeze bazele unui dialog sustinut, care să îmbunătăţească accesul efectiv la serviciile educaţionale şi sociale a populaţiei de etnie rromă din zonă. Titlul dezbaterii a fost “Şanse egale în educaţie – integrare socio-profesională a copiilor rromi”.

            Ȋn urma seminarului s-a încheiat un parteneriat cu Şcoala Gimnazială Tărlungeni, Şcoala Gimnazială Măieruş, Şcoala Gimnazială nr. 5 Săcele, Şcoala Gimnazială Apacsai Csere Janos, Complex de servicii Tărlungeni. Acest parteneriat are ca obiective:

  1. Contribuirea la organizarea de activităţi comune în comunitate şi la nivelul şcolii din Zizin, activităţi care să promoveze valori culturale, tradiţionale, spectacole
  2. Participarea la un festival de o zi care va promova cultura, arta şi tradiţiile diverselor etnii din zonă – română, romă, maghiară, organizarea unei expoziţii pentru a arată cultura, arta şi tradiţiile diverselor etnii din zonă
  3. Participarea la activităţi comune organizate între parteneri care au menirea să întărească atât comunicarea şi cooperarea, dar şi să promoveze diversitatea, multiculturalitatea/interculturalitatea, responsabilitatea şi toleranţa tuturor celor implicaţi.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply