Home / Actual / (Tărlungeni) Primarul Severius Beșchea aduce clarificări legate de cererile pentru lemnul de foc
foto cu caracter informativ

(Tărlungeni) Primarul Severius Beșchea aduce clarificări legate de cererile pentru lemnul de foc

”Dragii mei,

Având în vedere virulența și populismul unor mesaje transmise prin intermediul rețelelor de socializare, care nu face bine interesului general și celui al cetățenilor, ca Primar al Comunei Tărlungeni mă văd nevoit să fac următoarele precizări:

În anul 2022 au fost onorate 2.100 solicitări de material lemnos primite din partea populației. Nesatisfacerea în integralitate a cererilor primite a avut mai multe motive printre care amintesc și renunțarea la acestea de către solicitanți (absență bani pentru achitare, diverse motivații), cereri multiple pentru aceeași gospodărie, neacoperirea cu prestatori a exploatațiilor în timp util cauzată și de mediul economic advers, etc.

Azi, în prima zi lucrătoare a anului, a fost primit un număr de 1922 cereri dintre care 1162 au fost cereri primite prin internet. Fiecare dintre ele va primi număr de înregistrare și acestea vor fi comunicate solicitanților în cel mai scurt timp cu putință.

Majoritatea consilierilor locali ai Comunei și conducerea OS Ciucaș RA au fost alături de mine în demersul de a ține costul materialului lemnos cât mai mic pentru populația Comunei, printre cele mai mici din întreg județul. Nu mă credeți pe cuvânt, luați toate prețurile din județ și verificați. Cât timp voi fi Primar, mă voi lupta să fie așa.

Trebuie să știm că nu ajunge să ne numim proprietari de pădure. Aceasta se exploatează conform Codului Silvic și nu putem să ne apucăm să tăiem tot și să nu rămână nimic copiiilor noștri. Trebuie să învățăm să fim chibzuiți.

Regret faptul că deși comunicarea procedurilor de preluare a cererilor pentru material lemnos s-a făcut în mod eficient și în conformitate cu practica ultimilor ani, au existat persoane care au indus în eroare cetățenii referitor la data de începere a depunerilor, cele peste 1900 cereri depuse azi (dintr-un estimat total de cca. 2800) fiind dovada faptului că sistemul elaborat de preluare al cererilor funcționează și vă asigur că atât eu cât și angajații Primăriei și ai Ocolului facem tot ce este omenește posibil pentru a le onora în cel mai scurt timp cu putință.

Vă mulțumesc pentru încredere și pentru răbdare!”

conform postare Facebook primar Severius Beșchea

Un bărbat din Săcele are probleme legale și mai mari după ce a evadat din arestul de la domiciliu – Saceleanul

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia