Home / Actual / Superstiţii: Ce să nu faci de Buna Vestire!

Superstiţii: Ce să nu faci de Buna Vestire!

Crestin-ortodocsii sărbătoresc Buna Vestire an de an, pe 25 martie. Blagoveştenia, cum mai este cunoscută în popor, aminteşte de momentul în care Arhanghelul Gavriil i s-a arătat Fecioarei Maria spunându-i că îl va naşte pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos.

1. Nu ai voie să arunci mămăligă în apă

În această zi, spiritele rele capăta mare putere, iar vrăjitoarele pregătesc o reţetă specială de mămăligă ca să îşi ducă la bun sfârşit intenţiile mai puţin bune. Peştii şi păsările care consumă mămăligă în această zi vor muri, iar necazurile asupra gospodăriei se vor înmulţi.

2. Nu ai voie să pui ouă sub cloşca

Dacă pui ouă sub cloşca pe 25 martie, puii se vor naşte cu malformaţii. Bătrânii cred că aceştia pot veni pe lume cu două capete şi patru picioare şi poartă cu ei însemne diavolicesti.

3. Nu mânca ouă

Ouăle sunt interzise de două ori în această zi: o dată pentru că 25 martie cade anul acesta exact în Postul Paştelui, iar al doilea motiv este posibilitatea de a te îmbolnăvi de la ouă. Ouăle scoase de sub găini se aruncă la gunoi!

4. Nu uita să îţi fereşti casa de blesteme!

E bine să pui pâine uscată în pragul casei şi sare pentru a hrăni îngerii. Ei vor veghea asupra casei şi familiei tale tot anul şi te vor apăra de primejdii.

5. Nu te certa cu nimeni

Cel care se ceartă în această zi sfântă se va certa tot anul de acum înainte. Sfada aduce un val de necazuri şi de neîmpliniri sufleteşti, aşa că încearcă să fii cât de diplomat poţi.

6. Nu spala haine

Este o interdicţie deja clasică pentru orice sărbătoare, însă aceasta trebuie respectată şi de Buna Vestire. Spălatul hainelor te va lăsa fără bani şi te va deznădăjdui în fata obstacolelor.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply