Home / Actual / Suntem un contra-exemplu! În județ, alte localități atrag fonduri europene pentru orice, la Săcele pesediștii ne împrumută de bani

Suntem un contra-exemplu! În județ, alte localități atrag fonduri europene pentru orice, la Săcele pesediștii ne împrumută de bani

La Săcele, strategia împrumutului uriaș de 40 de milioane de lei visat de PSD și girat de UDMR este una complet falimentară. Asta deorece în loc să fie procupați să folosească banii altora, conducătorii urbei noastre vor să lase o datorie însemnată pentru următorii 17 ani.

Alte localități din județ, conduse de administrații mai atente la fondurile nerambursabile, ne demonstrează că se poate să atragi fonduri europene pentru orice.

Iată câteva exemple de succes, puse în contrast cu ceea ce se întâmplă la Săcele:

La Făgăraș se va implementa un proiect de Modernizare a coridorului de mobilitate urbană integrată în municipiului Făgăraş. Valoarea totală a investiţiei este de 43,857,976.90 lei  inclusiv TVA si durata de realizare a investiţiei va fi de 36 luni

Proiectul investiţional presupune acţiuni corelate de modernizare a elementelor de infrastructură în aria de intervenţie, în cadrul unui proiect integrat de reconfigurare a spaţiului urban și de construire sau modernizare a elementelor de infrastructură.

Se vor moderniza trotuare, se vor construi piste de biciclete, se va regandi spatiul verde, etc. (Detalii AICI!)

La Prejmer, un proiect de 1 milion de euro va fi implementat în următorii trei ani pentru Programul „A doua șansă”, fiind adresat celor care nu și-au finalizat studiile obligatorii.

Vor fi organizate: cursuri gratuite de formare profesională pentru persoanele care n-au în prezent nicio calificare, servicii sociale pentru familiile cu copii, activități extracurriculare gratuite pe perioada vacanțelor școlare pentru elevii Școlii Gimanziale Prejmer . 

La Rasnov, administratia a depus proiect ce are in vedere construire creşă şi amenajarea unor spaţii urbane în oraş.

Valoarea proiectului: 14.120.562,93 lei (inclusiv TVA) – din care 2% in cuantum de 282.166,12 lei reprezentand contributie proprie + 12257,00 lei cheltuieli neeligibile aferente implementarii activitatilor proiectului
Obiectivul general este îmbunatatirea calitatii vietii populatiei din orasul Râsnov prin furnizarea unor servicii educationale adecvate nevoilor localnicilor, inclusiv a celor din zone dezavantajate si amenjarea unui spatiu public urban corespunzator.
Caracteristicile constructiei propuse pentru cresa si gradinita:

-functiunea: construcție pentru învățământ prescolar (cresa si gradinita), 45 copii gradinita, 25 copii cresa. Total 70 copii. 

La Săcele, o majoritate politică perversă și subțire vrea să decidă pe mulți bani fără să consulte cetățenii

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia