Home / Actual / La Săcele, o majoritate politică perversă și subțire vrea să decidă pe mulți bani fără să consulte cetățenii

La Săcele, o majoritate politică perversă și subțire vrea să decidă pe mulți bani fără să consulte cetățenii

”Investițiile în confort se fac cu bani” spune pesedistul Virgil Popa … iar hotiile cu oamenii de casa, am adauga noi, avand ca baza solida de argumentare camarila perversa abonata la banul public la Sacele.

Nepoti, prieteni la catarama, firme abonate si bine infipte in bugetul local… cu totii asteapta cu infometare imprumutul de 40 de milioane de lei, pe care PSD il vrea impreuna (oare?) cu UDMR.

A intocmit rapid o lista de proiecte ca sa poata explica si de ce vrea acesti bani, desi in 2018, discutiile au aratat clar ca acest imprumut si proiectele nu au legatura directa, in sensul ca pe parcurs directia banilor poate fi reorientata de o hotarare a Consiliului Local.

Ori aici, in Consiliul Local, PSD si UDMR stau pe o majoritate pe cat de perversa, pe atat de limitata. Ce astazi este luat cu explicatia ca merge spre apa si canal, peste 2-3 ani poate fi dus catre alte lucrari ”mai importante”.

PSD nu a auzit de fonduri europene la Sacele. Sau a auzit si stie ca din ele nu se poate fura?

Virgil Popa fuge de fondurile europene ca dracul de tamaie. A facut-o in mandatul 2016-2020 si o face in continuare. Edilul sacelean, beneficiar al unei majoritati in Consiliul Local ce este mai subtire ca un fir de ata (10 consilieri din 19) forteaza din nou nota si vrea sa afunde bugetul local intr-un imprumut de 40 de milioane de lei.

In loc sa reinfiinteze in organigrama un compartiment de atragere fonduri europene, Virgil Popa viseaza la imprumuturi bancare cu termene de gratie pe care sa le plateasca copiii si nepotii sacelenilor.

Lucrarile le facem acum repede, cat suntem noi la putere, pare a spune jovial si increzator edilul sacelean, caci doar nu il mai incurca nimeni. Are majoritate ”cumparata” cu un post de viceprimar si morisca merge inainte.

Imprumutul se va lua (cu orice pret), pentru ca acum UDMR este la ”putere”!

Sigur ca cetatenii nu-s intrebati ce doresc. Stie mai bine PSD-ul ce trebuie sa faca pentru bunastarea clientelei politice. Dupa ce i-a fluierat glontul pe la ureche la alegerile locale din 2020, cand a castigat cu un mizilic de 300 de voturi avans, Virgil Popa joaca tare. Cine credea ca omul se schimba fie si un pic a gresit.

Primarul continua sa nu se sfatuiasca cu nimeni, isi plateaza oameni peste tot in administratie unde se poate, nu baga in seama cetatenii, nu se consulta cu intregul plen al consiliului local (ignora opozitia) bazandu-se pe parteneriatul cu UDMR, o organizatie politica ce se afla la guvernare nationala cu PNL si la una locala cu PSD. 

Pozitionarea UDMR in cazul acestui imprumut de 40 de milioane de lei va fi si mai interesant de urmarit. In 2018, consilierii maghiari nu au sustinut indatorarea cu 25,5 milioane de lei si au fost atacati de PSD prin materiale tiparite si distribuite in oras.

Atunci, UDMR se afla intr-o forma de opozitie, viceprimar fiind la aceea ora Gadea Sorin de la PSD. Acum, viceprimarul este de la UDMR si totul se schimba! Asa inteleg unii sa faca politica, consecvent interesului propriu. Cand sunt in opozitie se opun la tot, cand sunt la putere aproba cu ochii inchisi tot.

Ne mai miram de ce-s oamenii satui de clasa politica si absenteaza la vot!?

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia