Home / Actual / Stema orasului Sacele revine in actualitate

Stema orasului Sacele revine in actualitate

Procedura de alegere a unei steme pentru oraşul Săcele a fost reluată după ce primele însemne au fost respinse de Comisia Naţională de Heraldică şi Geneaologie a Academiei Române.

Astfel, au fost create alte 3 variante noi, dintre acestea urmând a se însuşi varianta finală de Stemă a Municipiului Săcele.

Odată cu intrarea în vigoare a noii hotărâri, cele vechi: Hotărârea de Consiliu Local nr.53/29.03.2007, Hotărârea deConsiliu Local nr.100/31.05.2007 şi Hotărârea de Consiliu Local nr.85/29.08.2013 vor fi abrogate.
Iată şi noile variante propuse:
sigle noi

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

8 comments

  1. Nu-mi place nici una, niste obiecte aruncate pe un fundal nasol. Culori deloc vii ! O poarta singuratica si niste copaci rariti ? Hai ca se poate mai mult de atat ! Insa reprezinta foarte bine situatia tragico-comica de la Sacele, copaci rariti pe o parte a raului si poarta singuratica ce a mai ramas nedaramata pe partea asta a raului.

  2. …nu vad legatura cu cetatea aia de deasupra. doar poarta mocaneasca este cat de cat ; padurile ,apa sunt ale brasovului (au avut altii grija asta). poate o fotografie de la intrarea in sacele -stiti voi din care parte- e mai realista si mai adevarata.!!!!

  3. Cetatea ar trebui sa aiba 4 turnuri reprezentand cele patru sate din care este compus Sacele ,Baciu ,Turches,Cernatu si Satulung. Al cincelea turn este cartierul sau satul Garcini????!!!!

  4. Daca,chiar trebuie sa aleg ,varianta A sau oricare dar fara acea linie (dunga) albastra ,de fapt ce reprezinta B si C ,citeva porti mocanesti care cred ca sint mai multe de cit copaci in padure si ceva din steagul secuiesc,da pina la urma la Sacele avem cite putin din toate cele exsitente pe noua emblema a Municipiului Sacele.

  5. Tudoran George Marius

    Sunt 7 sate 🙂

  6. Daca in mintea celor care au elaborat aceste variante de stema (a se citi caricaturi) patrimoniul cultural al Sacelelor se defineste doar prin poarta mocaneasca, este trist. Toate cele trei variante arata precum desenele din clasele primare ale unor copii care nu au valente artistice. Acel turn ratacit nu are ce cauta in stema, pentru ca la Sacele nu a existat nici macar o biserica fortificata, poate doar sa faca legatura cu asezarea dacica din Bunloc sau cu Valul tatarilor, care sigur nu au avut turnuri circulare de aparare. Cred ca un concurs cu premii, sa spunem locul I – 1000 lei, locul II – 500 lei si un loc III – 200 lei, fonduri de care sunt sigur ca primaria dispune, ar atrage atentia sacelenilor talentati, care cunosc istoria si simbolurile locale, si ar putea realiza o stema in adevaratul sens al cuvantului.

  7. sunt convins ca se va mai lucra la ideea aceasta

Leave a Reply