Home / Actual / Investiție la Săcele: Staţie de sortare şi platformă compost pe ocolitoare

Investiție la Săcele: Staţie de sortare şi platformă compost pe ocolitoare

Compania CIBIN SRL din Săcele, prestatorul de servicii de salubritate la nivelul municipiului, doreşte să investească pentru realizarea unei platforme de compost ce va fi plasată pe ocolitoarea oraşului (strada Câmpului).

Conform PUZ-ului aflat în dezbatere publică la Primăria Municipiului Săcele, investiţia ar urma să includă o zonă de birouri, garaje, platforma de ciment, parcare, staţie de sortare şi o platformă pentru compost.

Compostul este un îngrăşământ agricol natural, rezultat în urma fermentării lente a diferitelor resturi vegetale și animale, amestecate cu unele substanțe minerale.

Foarte util în agricultură, compostul este una dintre ”armele” producătorilor care doresc să obțină o producție bună, dar și legume cu gust.

Chiar și fermierii care dețin mii de metri pătrați de solar rămân fideli acestei fertilizări naturale a solului care le permite o reducere a costurilor întrucât nimic vegetal nu se pierde, totul se transformă!

compost-cibin-srl

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply