Home / Actual / Săcele: Debutul public al marionetelor inspirate din cultura locală

Săcele: Debutul public al marionetelor inspirate din cultura locală

Printr-un proiect pilot, numit “Să-ce-le-brăm diversitatea” și gândit de Asociata GIL Corona, au luat naștere în această toamnă patru scenete, care sunt pe cale de a se transforma în spectacole școlare.

Copii săceleni, împreună cu cadre didactice din școli au primit îndrumare actoricească și de mânuirea păpușilor și vor juca, în zilele finalului de an, scenetele pentru colegii lor de școală. Proiectul este realizat cu sprijinul Municipiului Săcele.

Ne-am propus să utilizăm mai multe tehnici de teatru de păpuși.

Mulțumim colaboratorilor la concretizarea aceastei aventuri culturale, Dutu Silvia; Alexander Silvermountain; Mihai Ignat; Cristina Voicu; Asociația Izvorul, Moraru Stefan; Timea Prosan; Roxa Tarziu Tanti Emilia Gál Andrea Dora Mino Dragomir Camelia Gábor Kinga și prieteni ca: Elena Belloiu Radu Colt

Pe data de 15 decembrie, marionetele pentru spectacolele „O sântilie cu noroc” și „Borița” au fost pentru prima dată expuse public, la Liceul Victor Jinga din Săcele, odată cu aniversarea a 650 de ani de la prima atestare documentară a orașului Săcele.

Școlile și liceele participante la proiect sunt: Școala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 4, Liceul Zajzoni Rab István, Liceul George Moroianu, secția română și secția maghiară, din Săcele.

Programul celor patru scenete de teatru de marionete, inspirate din cultura locală din Săcele, ce vor fi jucate de elevi din instituțiile școlare participante în proiectul Să-ce-le-brăm diversitatea, derulat cu sprijinul Municipiului Săcele, in urma competitiei pentru finantarea de proiecte culturale editia 2016, este următorul:

Astăzi, 19 dec, orele 17.00, la Scoala gimnazială nr 1 Săcele, sceneta “Aventurile Albiței și ale lui Negruț”, va fi prezentată publicului în interpretarea elevilor coordonați de doamnele profesoare Dragomir Camelia și Daniela Mihalache.

Marți, 20.12.2016, orele 10: 30, sceneta „Janos si puiul de Urs”, va fi prezentată la Centrul de zi, de către elevii Liceului George Moroianu, profesoară coordonatoare dna Tatiana Benga

Marți, 20.12.2016, orele 11:00, sceneta „Borița” (spectacol în limba română) va fi prezentată la Centrul de zi, de către elevii Liceului George Moroianu, profesoară cordonatoare dna Gábor Kinga

Joi, 22.12. 2016, orele 10:30, sceneta „Borica” (spectacol în limba maghiară), va fi prezentată la Centrul de zi din Săcele, de către elevii Liceului Zajzoni Rab István, profesor coordonator: Hochbauer Gyula.

Reprezentația scenetei „O Sântilie cu noroc”, a cărei finalizare va fi realizată de elevii din Scoala gimnazială nr 4 din Săcele, sub coordonarea doamnelor profesoare Minodora Duru și Antal Georgeta, programată inițial pentru data de 21.12, va fi reprogramată la o dată ulterioară.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply