Home / Actual / “Stația de reciclare” a DEEE-urilor va ajunge și la Săcele

“Stația de reciclare” a DEEE-urilor va ajunge și la Săcele

Vezi cum s-a sistematizat și modernizat curtea Primăriei Săcele

Programul campaniei

Moieciu: 19 – 21septembrie
Bran: 22 – 24 septembrie
Zărneşti: 25 – 27 septembrie
Vulcan: 28 – 30 septembrie
Cristian: 1 – 3 octombrie
Ghimbav: 18 – 20 octombrie
Dumbrăviţa: 21 – 23 octombrie
Bod: 24 – 26 octombrie
Hărman: 27 – 29 octombrie
Sânpetru: 30 octombrie – 1 noiembrie
Săcele: 16 – 18 noiembrie
Tărlungeni: 19 – 21 noiembrie
Budila: 22 -24 noiembrie
Teliu: 25 – 27 noiembrie
Prejmer: 28 – 30 noiembrie

Reprezentanţii Ecotic spun că s-au orientat mai ales spre mediul rural cu această campanie, avînd în vedere că 75% din deşeurile existente sînt în comune şi în sate. „De exemplu, 60% din deşeurile de echipamente electrice şi electronice sînt reprezentate de televizoarele de tip vechi“, a explicat reprezentantul zonal al Ecotic, Florin Catz.

Vezi ce premii au câștigat săcelenii la Festivalul “JOC ȘI CÂNTEC ÎN ARDEAL” de la Târgu Mureş

România va trebui să recicleze 40% din electricele şi electronicele de pe piaţă

Campania se desfăşoară în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţul Braşov şi cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov (APM), prefectul Ciprian Băncilă arătînd că ea face parte din încercarea României de a atinge ţintele impuse de Uniunea Europeană în materie de reciclare a deşeurilor periculoase. „Managementul deşeurilor este o prioritate pentru România şi avem o ţintă importantă de îndeplinit. De aceea, noi sîntem dispuşi să susţinem orice ONG sau asociaţie orientată spre acest domeniu. Îi aşteptăm pe braşoveni să se implice şi ei, cu mic cu mare, iar elevii, care întotdeauna au fost foarte deschişi la astfel de campanii, să devină un vector de transmitere a mesajelor pentru colectarea deşeurilor periculoase de echipamente electrice şi electronice“, a spus prefectul Ciprian Băncilă.
Dacă pînă în 2016, ţinta stabilită pentru România, în materie de colectare, era de 5 kilograme pe cap de locuitor, din 2017, obiectivul este acela de a recicla o cantitate egală cu 40% din echipamentele electrice şi electronice puse pe piaţă.

surse: bzb.ro, monitorulexpres.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply