Home / Administratie / “Sporul de dispozitiv” nu a creat prejudiciu la Sacele!

“Sporul de dispozitiv” nu a creat prejudiciu la Sacele!

Subiectul fierbinte al ultimei sedinţe ordinare a Consiliului Local Săcele a fost punctul de pe ordinea de zi privind deja “infamul” spor de dispozitiv ce a creat atât de multe probleme aparatului administrativ din Săcele şi angajaţilor acestuia.

Vă reamintim că din cauza unor sporuri salariale considerate ilegale de Curtea de Conturi Braşov, angajaţii Primariei Săcele s-au trezit în situaţia ingrată de a trebui să returneze sume de bani încasate cu bună credinţă în perioada 2010-2012, ajungându-se şi la cazuri absurde în care aceştia fiind nevoiţi să aducă bani de acasă, în loc să primească salarii.

Punctul 2 al ordinii de zi al şedinţei de Consiliu Local prevedea constatarea încadrării cheltuielilor de personal în plafonul salarial aprobat prin bugetul local. Cuvântul cheie în jurul căruia s-a dezvoltat dezbaterea de ieri a fost “prejudiciu”, plenul consiliului fiind de acord în unanimitate că un astfel de “prejudiciu” nu a fost creat.

Totuşi, consilierii locali s-au arătat tematori în a vota, poate şi din cauza unei posibile viitoare trageri la raspunde a lor pe cale legală pentru o astfel de decizie. Nici intervenţia primarului Radu Florea Nistor ce a precizat clar că nu vor fi repercursiuni legale asupra consilierilor, ci doar asupra ordonatorului de credite, adică primarul, nu i-a liniştit pe consilierii locali săceleni.

În final s-a trecut la vot, acolo unde cu 14 voturi pentru şi 4 abţineri, plenul Consiliului Local Săcele a constatat că nu s-a depăşit plafonul salarial decis tot în Consiliul Local şi nu s-a creat astfel nici un prejudiciu bugetului local.

Astfel, se continuă bătălia juridică în încercarea de a rezolva această problemă ce a dus inclusiv la greve japoneze sau de avertisment din partea angajaţilor administraţiei locale din Săcele.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply