Home / Administratie / “Sporul de dispozitiv” nu a creat prejudiciu la Sacele!

“Sporul de dispozitiv” nu a creat prejudiciu la Sacele!

Subiectul fierbinte al ultimei sedinţe ordinare a Consiliului Local Săcele a fost punctul de pe ordinea de zi privind deja “infamul” spor de dispozitiv ce a creat atât de multe probleme aparatului administrativ din Săcele şi angajaţilor acestuia.

Vă reamintim că din cauza unor sporuri salariale considerate ilegale de Curtea de Conturi Braşov, angajaţii Primariei Săcele s-au trezit în situaţia ingrată de a trebui să returneze sume de bani încasate cu bună credinţă în perioada 2010-2012, ajungându-se şi la cazuri absurde în care aceştia fiind nevoiţi să aducă bani de acasă, în loc să primească salarii.

Punctul 2 al ordinii de zi al şedinţei de Consiliu Local prevedea constatarea încadrării cheltuielilor de personal în plafonul salarial aprobat prin bugetul local. Cuvântul cheie în jurul căruia s-a dezvoltat dezbaterea de ieri a fost “prejudiciu”, plenul consiliului fiind de acord în unanimitate că un astfel de “prejudiciu” nu a fost creat.

Totuşi, consilierii locali s-au arătat tematori în a vota, poate şi din cauza unei posibile viitoare trageri la raspunde a lor pe cale legală pentru o astfel de decizie. Nici intervenţia primarului Radu Florea Nistor ce a precizat clar că nu vor fi repercursiuni legale asupra consilierilor, ci doar asupra ordonatorului de credite, adică primarul, nu i-a liniştit pe consilierii locali săceleni.

În final s-a trecut la vot, acolo unde cu 14 voturi pentru şi 4 abţineri, plenul Consiliului Local Săcele a constatat că nu s-a depăşit plafonul salarial decis tot în Consiliul Local şi nu s-a creat astfel nici un prejudiciu bugetului local.

Astfel, se continuă bătălia juridică în încercarea de a rezolva această problemă ce a dus inclusiv la greve japoneze sau de avertisment din partea angajaţilor administraţiei locale din Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply