Home / Actual / Sorin Pară, un săcelean parte a  delegației Consiliului Național al Dizabilității din România la Bruxelles

Sorin Pară, un săcelean parte a  delegației Consiliului Național al Dizabilității din România la Bruxelles

Pe 6 decembrie, peste 500 de persoane cu dizabilități din întreaga Europă s-au adunat în Parlamentul European, la Bruxelles, pentru a purta un dialog cu parlamentarii și pentru a vorbi despre drepturile lor, informează Forumul European al Dizabilității (EDF).

Si Săcelele a avut un reprezentant la aceasta importantă intalnire, Sorin Pară fiind parte a delegației Consiliului Național al Dizabilității din România, sponsorizată de europarlamentarul Norica Nicolai.

Al patrulea Parlament European pentru persoanele cu dizabilități (EPPD) a fost organizat de EDF și Parlamentul European.

Acest eveniment a reprezintat o oportunitate unică pentru cetățenii europeni cu dizabilități, atât lideri, cât și activiști locali, să discute cu membrii Parlamentului European și cu reprezentanții la nivel înalt ai altor instituții ale UE cu privire la drepturile omului.

Discuțiile s-au axat pe dreptul de vot și de participare la viața politică și publică, pe Strategia europeană pentru persoanele cu handicap 2020-2030 și pe punerea în aplicare de către Uniunea Europeană (UE) a Convenției Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap (CRPD ONU).

foto: Facebook

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply