Home / Actual / Sistemele de recilare cu beneficiu vor apărea şi la Săcele. Colectezi selectiv şi primeşti bani!

Sistemele de recilare cu beneficiu vor apărea şi la Săcele. Colectezi selectiv şi primeşti bani!

Primăria Municipiului Săcele continuă eforturile în vederea unei mai bune colectări selective a gunoiului în localitate şi vine cu o mare surpriză.

Sistemele de reciclare cu beneficiu vor apărea şi la noi!  

În luna februarie a acestui an s-a făcut primul pas atunci când s-a aprobat acordul-cadru voluntar pentru îmbunătățirea colectării separate de la populație a deșeurilor de ambalaje, a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, a deșeurilor de baterii și acumulatori, precum și a reciclării acestora la nivelul Municipiului Săcele.

Sorin Gâdea, viceprimarul Municipiului Săcele a declarat în şedinţa de Consiliu Local că este vorba de un acord-cadru care să permită amplasarea de containere pentru colectare selectivă.

Tot viceprimarul a spus că acest acord se poate încheia cu mai mulți operatori și nu implică Primăria sub aspect financiar, în sarcina instituției căzând punerea la dispoziția operatorilor economici a unui spațiu, iar cheltuielile care derivă sunt suportate de aceștia.

În şedinţa din martie 2018, consilierii locali au stabilit locațiie de amplasare a infrastructurii de colectare deșeuri reciclabile acestea fiind decoamdata 3 la număr:

  • Cartier Electroprecizia – În zona stadionului Precizia Săcele
  • Cartier Ştefan Cel Mare – În zona Pieţei agro-alimentare
  • Cartier Gârcini – În zona podului peste pârâul Gârcini

Aici se vor recicla selectiv materiale plastice, peturi, hârtie, carton, dar şi lemn, sticlă, becuri, neoane, baterii, deasemenea urmând a se organiza şi evenimente specifice precum ziua colectării de mobilier uzat, de electrocasnice, s.a.m.d.

Toate cantitățile reciclate vor fi transmise de operatori către Primăria Municipiului Săcele.

foto cover cu caracter informativ

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply