Home / Actual / Nu e păcăleală, decât pentru buzunarele noastre! Vom plăti începând de la 1 aprilie cu circa 10% în plus pentru gazele naturale

Nu e păcăleală, decât pentru buzunarele noastre! Vom plăti începând de la 1 aprilie cu circa 10% în plus pentru gazele naturale

Aproape jumatate dintre romani vor plati incepand de la 1 aprilie cu circa 10% in plus pentru gazele naturale pe care le consuma. este vorba de cei ce au ca furnizor ENGIE

De ce are loc aceasta noua scumpire? 

In Romania, furnizorii pot cere pe gazele naturale vandute consumatorilor casnici doar atat cat le permite statul, prin intermdiul Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

Cu alte cuvinte, un furnizor poate cumpara gazele la ce pret doreste, dar nu le poate revinde populatiei decat la un pret aprobat de stat.

Specialistii numesc acest sistem “piata reglementata pentru consumatorii casnici” si apreciaza ca el a fost creat pentru a evita scumpirea exagerata a gazului care ar cauza scaderea numarului de romani care il pot folosi ca resursa.

In acest conditii de reglementare a pietei, ENGIE – furnizor care alimenteaza aproape jumatate dintre consumatorii casnici din Romania – a obtinut pe 29 martie aprobarea ANRE de a-si vinde gazul mai scumpAnuntul a fost facut chiar de autoritate, pe site-ul propriu.

“Pentru operatorul economic ENGIE Romania SA se va inregistra o crestere de pret pentru furnizarea reglementata aplicata clientilor casnici, crestere datorata, in principal, corectiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 – trimestrului I 2018, cand pretul practicat a fost mai mic decat costurile aferente furnizarii, ceea ce insemna o crestere de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh, se arata in comunicatul ANRE.

De ce a fost nevoie, de fapt, de aceasta scumpire, care s-ar putea dovedi impovaratoare pentru multi dintre romani? ANRE sustine ca in perioada amintita – adica incepand din ultimele luni ale anului 2016 si pana in primele trei luni ale lui 2018 – ENGIE a platit pentru a furniza gaze populatiei mai mult decat a incasat.
In consecinta, era nevoie de o majorare de tarif astfel incat compania sa nu iasa nejustificat in pierdere.
sursa: ziare.com
http://www.saceleanul.ro/mai-multi-bani-pentru-servicii-sacelene-srl/

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply