Home / Actual / Sirenele de alarmare publică vor suna astăzi între orele 10-11. Află semnificația lor în funcție de durată

Sirenele de alarmare publică vor suna astăzi între orele 10-11. Află semnificația lor în funcție de durată

La fel ca lunile trecute, în fiecare primă miercuri din fiecare lună, sirenele vor suna din nou la Săcele în cadrul unui nou exerciţiu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)Braşov.

Exercițiul, care va avea loc între orele 10:00 si 11:00, are ca scop testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Legislaţia românească prevede expres care sunt semnalele de alarmare a populaţiei şi durata fiecăruia în cazul în care trebuie utilizare. Tipurile principale sunt alarma aeriană şi alarma la dezastre, la care se adaugă prealarma aeriană şi încetarea alarmei.

Semnalele de alarmare acustice a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepţia sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply