Home / Actual / Șezătoarea la Săcele. Tradiţii păstrate vii și nealterate

Șezătoarea la Săcele. Tradiţii păstrate vii și nealterate

Este pentru prima dată când am participat la o șezătoare!

Doream să îmi întâlnesc un foarte bun prieten care venea din alt oraș şi aceasta a fost oportunitatea perfectă.

Dac aș descrie pe scurt șezătoarea ar însemna să spun că este o întâlnire între oameni faini! Șezătoarea este locul unde oameni înzestraţi sufleteşte se adună să coasă, să ţeasă, să tricoteze sau să croşeteze.

Şi aici mă refer la femei, căci noi bărbații suntem doar fotografi care imortalizăm momentele frumoase şi bucuria de acolo, dorind să lăsăm pe lângă dovezile palpabile care constau în iile minunate cusute de doamne, fotografii care vor dăinui în timp.

Fondatoarele Grupului Şezătoare la Braşov – cu doi ani în urmă – sunt câteva doamne pe care nu le nominalizez din teamă de a nu omite pe cineva, iar gazdele au fost, de această dată, părintele Şerban Raul Valer și doamna preoteasă Şerban Raluca Petruţa.

Aceştia ne-au povestit despre istoaria bisercii Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril din Săcele, dar şi despre cercul de pictură pe sticlă din cadrul bisericii.

Pentru mine, şezătoarea însemnă izvorul bucuriei, izvor pe care ne străduim să îl menținem viu şi nealterat, prin activitățile pe care le înteprindem împreună şi pe care le dorim cu folos, spre a păstra tradiţia.

text şi foto: Mircea Tomescu

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply