Home / Actual / Serviciile Săcelene din nou pe pierdere! Consilierii PNL cer explicații managementului, dar oferă și soluții

Serviciile Săcelene din nou pe pierdere! Consilierii PNL cer explicații managementului, dar oferă și soluții

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Săcele a fost supusă spre aprobare și rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a programului de investiții pe anul 2020 al societății comerciale Servicii Săcelene SRL.

Acest subiect a fost studiat și analizat cu foarte mare atenție de consilieri, dat fiind faptul că una dintre cele mai acute probleme ridicate de cetățeni este cea legată de calitatea transportului în comun, principalul obiectiv de activitate al acestei societăți.

Motiv pentru care cei doi consilieri PNL (Izabella Paniti și Ionuț Costea), membrii ai comisiei de buget-finanțe, au solicitat managementului explicații referitoare la pierderea preconizată pentru anul în curs 2020 (-178.000 lei) și prezentarea unor propuneri, modalități și obiective pentru 2021 care să vizeze creșterea veniturilor la aceasta societate și revenirea pe plus (profit).

Din păcate, în acest moment, transportul săcelean pare condamnat deoarece fără un rezultat financiar pozitiv (condiție elementară de eligibilitate) societatea este în imposibilitatea accesării de fonduri nerambursabile pentru investitii (achizitia de autobuze, utilaje, etc), dezvoltare si modernizare.

PNL cere încă o linie de transport, pe ocolitoarea municipiului Săcele

În contextul dezvoltării municipiului Săcele (zone rezidențiale, investiții economice, zone comerciale) concentrate pe varianta ocolitoare (str Campului ) și a doleanțelor formulate de cetățenii din aceste zone, consilierii PNL cer înființarea unei rute suplimentare care să deservească aceasta zonă a orașului.

Managerul Viorel Mormoloc a fost întrebat și daca exista posibilitatea introducerii rutei secundare privind transportul în comun aferente acestei zone, care pe lângă faptul că poate decongestiona aglomerația din transportul în comun pe ruta principală, poate genera și încasări prin suplimentarea numărului de călători.

Vom urmări cu interes răspunsul managerului Mormoloc și îl vom publica aici, pe Saceleanul.ro!

Tot legat de (contra)performanțele Serviciilor Săcelene SRL, in cadrul sedintei ordinare, consilierii PNL, prin vocea lui George Paraipan – lider de grup politic (foto dreapta), și-au formulat nemulțumirile referitoare la activitatea, rezultatul financiar si proiectele de investitii ale societatii pentru anul 2020.

Totodată acesta a venit și cu o propunere care ar putea avea efecte benefice în ceea ce privește generarea de venituri la Servicii Săcelene.

Delegarea din partea Primăriei de lucrări cu încredințare directă și alte prestări de servicii către Servicii Săcelene ar putea creea avantaje ambelor părți implicate.

Pe de o parte primăria ar putea economisii la cheltuielile aferente acestui capitol bugetar, iar societatea ar putea inregistra venituri din aceste prestații.

Sigur că exista și riscul ca niște firme de casă, bine înfipte în bugetul localității, să fie deranjate de o astfel de modalitate de lucru, dar săcelenii per ansamblu vor fi câștigători!

Puteți cumpăra brazi de Crăciun și direct din pepiniera Kronstandt de la Brădet

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia