Home / Actual / Semnal de alarmă tras de Ministrul Sănătății: Avem 54 de cazuri de rujeolă la Săcele

Semnal de alarmă tras de Ministrul Sănătății: Avem 54 de cazuri de rujeolă la Săcele

Ministrul Sănătătii – Florian Bodog, sosit la Săcele săptămana trecută la redeschiderea spitalului, a atras atenția că, în prezent, în Săcele gradul de vaccinare împotriva rujeolei este sub 50%, iar în ultima perioadă în localitate s-au înregistrat 54 de cazuri de infecție.

“Acoperirea vaccinală la Săcele este foarte scăzută, sub 50%. În plus, există și o zonă cu copii neînregistrați la naștere și de copii care nu sunt înregistrați nici la medicul de familie.

De aceea fac apel la toate autoritățile competente în acest caz, de la Direcția de Sănătate Publică Brașov, la Prefectură, la Consiliul Județean și Primăria Săcele, să identifice copiii fără documente și să facă în așa fel încât ei să fie înregistrați la Starea Civilă și apoi să li se facă și fișe la medicii de familie, iar apoi să fie vaccinați. Rujeola este un adevărat pericol pentru comunitate”, a declarat ministrul Sănătății.

sursa: agerpres.ro

Ştirea momentului în sportul săcelean: Alexandru Bodor, Adrian Lăutaru şi Ştefan Szekely au ajuns în lotul României la rugby

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply