Home / Actual / Schi sărituri: Săceleanul Andrei Feldiorean, calificare în premieră pe tabloul principal al unei etape de Cupă Mondială
foto Daniel-Maximilian Milata

Schi sărituri: Săceleanul Andrei Feldiorean, calificare în premieră pe tabloul principal al unei etape de Cupă Mondială

Sezonul de sărituri cu schiurile a început cum nu se poate mai bine pentru România! Federația Română de Schi și Biatlon a trimis doi sportivi în Rusia, la Nizhny Tagil, la primele două etape de Cupă Mondială ale sezonului, pe Andrei Feldorean și Andrei Cacina, spune eurosport.ro

Iar surpriza plăcută a venit chiar de la primul start. După un rezultat bun în antrenamente, Andrei Feldorean a izbutit al 49-lea rezultat în calificări, cu care a reușit să prindă lista de start de 50 de sportivi în prima etapă de sâmbătă.

ANDREI FELDOREAN, mai bun decat faimosul STEFAN KRAFT

În condiții grele de concurs, din cauza vântului, Andrei Feldorean (21 ani) a sărit 103,5 puncte. A avut o corecție de minus 7,2 puncte și a adunat 72,1 puncte.

Pentru sportivul legitimat la Dinamo este un start de sezon la superlativ, având în vedere că a obținut calificarea în premieră pe tabloul principal al unei etape de Cupă Mondială.

În calificări au luat startul 72 de sportivi, iar pentru prima etapă s-au calificat 50 de sportivi, continua sursa citată.

Performanța lui Andrei Feldorean este cu atât mai importantă, dacă ținem cont de faptul că în urma lui au terminat câțiva sportivi cu mare experiență, în frunte cu Stefan Kraft, dublu câștigător al Cupei Mondiale.

Programul complet al competiției oficiale il puteti gasi AICI!

Donație de aparatură electronică, electrocasnice și rechizite pentru familia din Ștefan Cel Mare afectată de incendiu

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia