Home / Actual / Scandal pe fonduri europene la Săcele! Există suspiciuni de abuz în serviciu la o asociație pesidizată?

Scandal pe fonduri europene la Săcele! Există suspiciuni de abuz în serviciu la o asociație pesidizată?

Locuitorii din zona Gârcini s-au săturat să fie folosiți, mințiți și păcăliți și se tem că vor rămâne în aceeași sărăcie ca până acum.

Asta deși în ultimii ani, administrația le-a vânturat pe sub nas promisiuni de proiecte europene ce urmau să aducă bunăstare din punct de vedere al infrastructurii și în zona limitrofă Gârcini.

Pentru asta, s-a format un GAL (Grup de Acțiune Locală), pe care însă administrația PSD-istă la politizat rapid, așezând-o la conducere pe consiliera locală Teonia Voicescu (PSD – foto dreapta), o apropiată și confidență a primarului Virgil Popa.

În plus, în GAL, pentru controlarea deciziei au fost introduși și alți oameni din zona de influență a aceluiași Virgil Popa.

Oamenii nu sunt chemați la întâlniri și cei ce iau decizia fac ce vor sau ce dictează Virgil Popa!?

GAL Gârcini (Grupul de Acțiune Locală) ar trebui să atragă fonduri europene, dar livrează doar promisiuni și cheltuie o grămadă de bani.

Mai mult decât atât, un material (semnat??) de membrii ai GAL Gârcini, dar și reprezentanți ai comunității din Zona Urbană Marginalizată dezvăluie ce se petrece la aceste întâlniri numite Adunări Generale (AG).

Conform textului citit chiar intr-o sedinta a GAL-ului, unele deciziile luate în Adunarea Generală a membrilor GAL Gârcini sunt nule de drept.

Asta deoarece în convocarea acestor Adunări Generale a membrilor GAL Gârcini nu s-a ținut cont de Statutul Asociației Grupul de Acțiune Locală Gârcini și nici de prevederile acestuia.

Se pare că aceste convocări nu s-au realizat de facto, ele fiind doar postate pe pagina Gal-Gârcini.ro, dar niciodată realizate ”în teren”.

Oamenii vorbesc atât de abuz în serviciu, cât și de falsuri în înscrisuri oficiale, însă aceste acuze rămân a fi dovedite de organele competente.

Având în vedere că discutăm de proiecte și sume ce depășesc câteva milioane de euro în total, este momentul că cei capabili să aplice legea să verifice și această structură asociativă, legalitatea deciziilor luate și chiar moralitatea unora dintre membri, despre care se știe că sunt certați cu legea și bună cuviință!

Fonduri de milioane de lei la cheremul pesedistilor!

După ce au parazitat politic GAL Gârcini – Grupul de Acțiune Locală ce are ca scop implementarea de proiecte pe fonduri europene în cea mai săracă comunitate din municipiul Săcele, acum pesediștii și-au plasat oamenii și în managementul unor proiecte.

Dacă Asociația GAL Gârcini este condusă în fapt de Teonia Voicescu – consiliera PSD și om de încredere a primarului Virgil Popa, acum conducerea localitatii vrea să deruleze proiectul “Dezvoltarea unui pachet integrat suport pentru copii și tinerii din SDL Gârcini” și l-a pus că asistent manager pe Lungu Dragoș (foto dreapta)

Acesta este și el în echipa ce parazitează administrativ de 5 ani Municipiul Săcele având rol multiplu.

Politic este vicepreședinte al PSD Săcele, iar profesional este angajat în primărie (EVIDENT!!!) acolo unde ocupa postul de administrator al Centrului Multicultural și Educațional Săcele.

Acum, banii europeni atât de necesari pentru modernizarea infrastructurii cartierului Gârcini (apa, canal, curent, acte de proprietate si strazi) sunt cheltuiți pe cursuri, targuri de locuri de munca si campanii de informare. 

Peste 2.300.000 lei au fost pregătiți pentru a fi cheltuiți în urmatoarele 14 luni.

Obiectivul general al proiectului constă în “facilitarea accesului membrilor comunităţii urbane marginalizate din teritoriul GAL Gârcini la servicii integrate în domeniul social, educaţional şi al ocupării în vederea depăşirii situaţiei vulnerabile ”.

Căsătoriile în aer liber: La Brașov se poate, dar la Săcele nu! Ce administrație arhaică și fără deschidere față de săceleni

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia