Home / Actual / Căsătoriile în aer liber: La Brașov se poate, dar la Săcele nu! Ce administrație arhaică și fără deschidere față de săceleni

Căsătoriile în aer liber: La Brașov se poate, dar la Săcele nu! Ce administrație arhaică și fără deschidere față de săceleni

Mai țineți minte subiectul căsătoriilor în aer liber, in diverse locații naturale deosebite de pe raza municipiului Săcele și de amendamentul susținut de consilierii liberali în favoarea acestei propuneri?

Ei bine, la Săcele, nu se poate!

Coaliția PSD+UDMR ce conduce municipiul a refuzat să supună la vot această propunere, astfel încât, deocamdată la Săcele, singura opțiune reală de a te căsători rămâne Casa Căsătoriilor.

Ce spuneau la momentul votului liberalii săceleni, prin vocea lui Ciprian Sterpu (VIDEO AICI)

”O cununie civilă (o căsătorie) este un moment de bucurie ce rămâne în amintire peste ani și ani, atât pentru miri, cât și pentru familiile acestora.

Avem ocazia că împreună, dragi prieteni, să dăm posibilitatea celor ce doresc să organizeze evenimentul în aer liber să facă asta fără niciun fel de barieră administrativă.

Stabilim o taxă, aprobăm evenimentul fericit și confirmăm participarea ofițerului de stare civilă.

La fel de important este că ne folosim de cadrul natural deosebit de la Săcele, dar ne și protejăm sanitar în acest an pandemic prin organizarea acestui eveniment în aer liber.

Și sprijinim și mediul de afaceri de la Săcele, iar în acest mod toată lumea are de câștigat!”

Ce se întâmplă în Brașov în acest timp?

Viceprimarul Sebastian Rusu spune că brașovenii aleg să își unească destinele (și) în afara Casei Căsătoriilor, dând o notă personală acestui moment unic din viața lor. Iunie a fost prima lună în care a fost permisă oficierea căsătoriei în diferite locuri din Brașov, altele decât în Primărie, și două tinere familii au spus „Da”, deja, în astfel de împrejurări inedite.

Acest weekend de vară va fi o amintire de neuitat pentru alte trei cupluri, care își vor pecetlui oficial legătura în săli de evenimente și restaurante din Noua, Piața Unirii și Poiana Brașov.

Le reamintim săcelenilor că, în municipiul Brașov, Consiliul Local a aprobat oficierea căsătoriilor în interiorul muzeelor și al instituțiilor de cultură, dar și în aer liber: în parc, pe terasa unui restaurant sau chiar la domiciliu, în curtea proprie. La cererea înaintată de viitorii soți e nevoie doar de aprobarea primarului.

La Săcele nu se poate, că nu vrea PSD-ul!

(VIDEO) Cununia în aer liber la Săcele: Momente unice pentru miri, bani la buget și soluție în pandemie

BCR pleacă de la Săcele începând din 1 august

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia