Home / Actual / Scandal la transport! Grevă spontană a angajaților ce se tem că nu mai primesc salariile compensatorii
sursa foto Facebook Municipiul Sacele

Scandal la transport! Grevă spontană a angajaților ce se tem că nu mai primesc salariile compensatorii

Astăzi, începând cu ora 11:00, angajați ai operatorului de transport Sc Servicii Săcelene au declanșat o grevă spontană, considerata ca fiind cu caracter ilegal de administratia de la Săcele.

Prin această decizie, angajații Servicii Săcelene au paralizat transportul în comun pe ruta Garaj – Poenelor și retur, mai spune un comunicat dat de administrația condusa de primarul Popa Virgil.

Având în vedere greva care afectează transportul în comun, Primarul Municipiului Săcele anunță că a demarat discuțiile cu RATBV, astfel, astăzi, începând cu ora 12:30 (plecare de la Poenelor), RATBV va asigura transportul în comun de la Săcele.

Primaria acuză că prin acest demers, angajații Servicii Sacelene arată încă o dată lipsă de respect față de călători, iar municipalitatea va lua toate măsurile legale pentru a sancționa această grevă spontană.

Conform bizbrasov.ro cei 63 de angajați ai societății au fost anunțați că vor fi disponibilizați și că vor primi un număr de salarii compensatorii – între unul și cinci, în funcție de vechime, dar în ultima zi au fost anunțați de către reprezentanți ai conducerii că acestea nu se mai acordă. „Acum pasează responsabilitatea de la unul la altul. Domnul director Mormoloc a fugit și nu e de găsit și probabil că vom merge la Primărie să ne cerem drepturile”, au spus protestatarii.

Contactat telefonic de publicatia bizbrasov.ro, directorul Viorel Mormoroc a dat asigurări că plățile compensatorii vor fi realizate. „Mă duc acum la societate să discut cu oamenii. Nu știu de unde își iau ei informațiile, dar sunt indușți în eroare. Salariile compensatorii au fost trecute în contractul colectiv de muncă, iar noi îl vom respecta”, a spus Mormoloc, care a precizat că „și primarul Virgil Popa a fost informat despre acest lucru”.

Majoritatea vor fi disponibilizați! Telenovela angajărilor de la Servicii Săcelene la RAT Brașov se încheie altfel decât a promis Popa Virgil – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia