Home / Actual / Săcelenii printre câștigătorii concursului „Biserica şi Şcoala din sufletul meu”

Săcelenii printre câștigătorii concursului „Biserica şi Şcoala din sufletul meu”

La inițiativa Patriarhului Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2016, în Patriarhia Română, să fie declarat Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești.

Între manifestările culturale, programate cu acest prilej, Patriarhia a organizat, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, în perioada 15 decembrie 2015 – 21 mai 2016, Concursul național de creație „Biserica și Școala din sufletul meu”.

Concursul se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”, preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și tuturor celor care contribuie la sădirea Cuvântului lui Dumnezeu în inima copiilor.

Concursul are ca scop să-i ajute pe pe participanți să-și descopere, prin activități creative, noi aptitudini, să-și formeze anumite deprinderi, să promoveze practici noi privind învățarea și să realizeze schimburi de experiență între copii.

La etapa eparhială a concursului au fost evaluate 16 portofolii alcătuite de 16 grupe de copii coordonați de preoți, profesori de religie, învățători sau profesori ai altor discipline școlare. În urma evaluării au fost declarate câștigătoare următoarele proiecte:

  • Secțiunea Multimedia: locul I a revenit proiectului „Religia, Școala și Biserica – căi ale cunoașterii” în care au fost implicați 11 elevi de la Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov coordonați de prof. Minodora Frânculescu, în parteneriat cu Parohia „Sf. Nicolae II” reprezentată de pr. Ioan Herda; locul II a revenit proiectului „Icoana, parte din sufletul meu” în care au fost implicați 20 de elevi de la Liceul „George Moroianu” din Săcele coordonați de prof. Raluca Șerban, în parteneriat cu Parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” reprezentată de pr. Raul Șerban; locul III a revenit proiectului „Hristos în mijlocul nostru” în care au fost implicați 10 elevi din Parohia Coveș, Protopopiatul Agnita, coordonați de pr. Iancu Andrei.
  • Secțiunea Literară: locul I a revenit proiectului „Cartea și Biserica – izvoare de lumină” în care au fost implicați 25 de elevi de la Școlile Gimnaziale Nr. 4 și 13 (Structură Nr. 12) din Sibiu coordonați de prof. Carmen Ivan, în parteneriat cu Parohia Sibiu Cibin II reprezentată de pr. Vasile Dariciuc; locul II a revenit proiectului „Structura frumosului în viziunea copiilor” în care au fost implicați 21 de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 13 din Brașov coordonați de prof. Luminița Savin, în parteneriat cu Parohia Tractorul V reprezentată de pr. Mircea Adam; locul III a revenit proiectului „Slujire și misiune în Școală și Biserică” în care au fost implicați 17 elevi de la Liceul Teoretic „Gustav Gundisch” din Cisnădie coordonați de prof. Cristina Muntean, în parteneriat cu Parohia Cisnădie III reprezentată de pr. Laurențiu Broscățeanu;
  • Secțiunea Artistică: locul I a revenit proiectului „Viața veșnică din anii mei pământești” alcătuit de 3 elevi de la Liceul Teoretic „Ioan Pascu” din Codlea coordonați de prof. Nicoleta Moraru, în parteneriat cu Parohia Codlea I reprezentată de pr. Gheorghe Cioacă; locul II a revenit proiectului „Biserica de azi și tânărul ortodox” în care au fost implicați 18 elevi de la Școala Gimnazială nr. 16 din Brașov coordonați de prof. Maria Topor, în parteneriat cu Parohia Brașovul Vechi I reprezentată de pr. Ionuț Margin; locul III a revenit proiectului „Vestitorii Bucuriei” în care au fost implicați 10 elevi din Ucea de Jos coordonați de învățătoarele Adriana Maier, Maria Băluță și Melania Dima, în parteneriat cu Parohia Ucea de Jos reprezentată de pr. Ion Tărcuță.

Echipele câștigătoare au fost premiate de către Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului astăzi, 6 mai, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii la Mănăstirea „Sf. Constantin Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, după oficierea Sfintei Liturghii.

sursa: www.mitropolia-ardealului.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply