Home / Actual / Sacelenii au fost cei mai buni la FIS Cup Rasnov

Sacelenii au fost cei mai buni la FIS Cup Rasnov

Rezultate excelente pentru săceleni în întrecerile contând pentru cupa FIS la sărituri cu schiurile de la Râşnov.

fis cup baietiVineri, pe Valea Cărbunării, proba masculină de pe trambulina K 90 de metri a fost câştigată de săceleanul Eduard Török, sportiv legitimat la CSS Dinamo Râşnov care a sărit 97.5 m si 94 m acumulând 251 puncte, al doilea s-a clasat austriacul Maximilian Steiner 93 şi 96 metri – 246 puncte, pe trei fiind un al săcelean Remus Tudor  CSU Braşov – 92 şi 91 metri – 231.5 puncte. Râşnoveanul Iulian Pâtea, prezent la Jocurile Olimpice de la Sochi, a avut sărituri de 89 şi 93 de metri, astfel că a ocupat a patra poziţie în ierarhie, cu un punctaj de 228.5 puncte. La start s-au mai aflat şi Blega Ştefan, Tatu Robert, Buzescu Robert, Mitrofan Sorin, Grigore Adrian, Feldoreanu Andrei, Spulber Mihnea, Mocăniţă Alexandru, Păcurar Radu Mihai, Feroiu Alexandru şi Băilă Ovidiu, majoritatea băieţilor fiind din Săcele.

În proba feminină disputată pe trambulina K 64 de metri, Dana Haralambie – CS Săcele a realizat o primă săritură de 63.5 metri, tot atât având lungimea zborului şi în manşa secundă, însă din păcate a căzut la aterizare, iar punctajul său a fost de 197.6, ocupând la sfârşitul concursului doar locul 4. Victoria i-a revenit Sofiei Tihonova din Rusia, podiumul fiind completat cu Katharina Keil din Austria şi o altă rusoaică, Anastasia Gladischeva. România a mai fost reprezentată în acest concurs şi de alte săcelence: Militaru Carina Alexandra, Trâmbiţaş Andreea Diana, Sipos Gaudi Andreea, Torok Denisa şi Ştefăniţă Bianca Elena.

fis cup feteA doua zi, în concursul fetelor, Dana Haralambie a ocupat locul doi cu sărituri de 62.5 şi 60.5 metri – 207 puncte, victoria revenindu-i tot rusoaicei Tihonova  cu 61 şi 62.5 metri – 211.2 puncte. Pe trei s-a situat Katharina Keil din Austria cu 59.5 şi 57 metri – 192.9 puncte.

La masculin, pe trambulina având K 90 de metri, a învins austriacul Maximilian Steiner  care a sărit 96.5 şi  95.5 metri – 251 puncte. Al doilea s-a clasat săceleanul Eduard Török cu 92 şi 96 metri – 245.5 puncte, iar pe locul 3 au fost râșnoveanul Sorin Iulian Pâtea cu 92 şi 94 metri – 240 puncte şi austriacul Rupitsch Markus.

La startul acestor competiţii s-au aflat 43 baieţi si 16 fete din Austria, Rusia, SUA, Turcia, Bulgaria, Kazahstan si România.

Pe 1 și 2 martie, la Râșnov, urmează să se dispute două etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile feminin, la această competiţie anunțându-și participarea majoritatea numelor mari din clasamentul mondial. România va fi reprezentată de săceleanca Dana Haralambie.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply