Home / Actual / Săcele – Tărlungeni – Brașov, traseu turistic offroad?

Săcele – Tărlungeni – Brașov, traseu turistic offroad?

Firma care administrează parcul de aventură din Bușteni solicită aprobarea utilizării drumurilor auto forestiere Kolto (L=7,5 km), Valea Gârcinului ( L=11 km) și Rențea – drumul militar, cu scopul de a transporta turiști pe un traseu inedit: Săcele – Tărlungeni – Brașov.

Firma propune un contract de colaborare pentru perioada 2015-2016, cu posibilitate de prelungire, cu menţiunea că viteza maximă a autovehiculelor va fi de 40 km/h şi, totodată, propune un preţ de 30 lei + TVA/auto/fiecare grup organizat.

Într-o informare ce va fi prezentată Consiliului Local, Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele RA Săcele a precizat că „drumurile forestiere sunt căi de transport tehnologic, de utilitate privată, utilizate pentru gospodărirea pădurilor, desfăşurarea activităţilor de vânătoare şi pescuit sportiv, intervenţii în caz de avarii, calamităţi sau dezastre, fiind închise circulaţiei  publice, cu excepţia activităţilor sportive, de recreere şi turism, care se pot practica numai cu acordul proprietarului’’.

Pentru aprobarea acestor trasee turistice, firma are nevoie de aprobarea Consiliului Local Săcele, singurul abilitat să aprobe derularea unor activităţi de turism şi recreere.

De asemenea, RPLP Săcele precizează că trebuie avută în vedere și stabilirea unui program de deplasare a mașinilor cu un interval orar, cu o anumită viteză maximă de deplasare, precum și stabilirea unui tarif și a unei garanții menite să acopere potențialele prejudicii aduse drumurilor forestiere.

SURSA : newsbv.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply