Home / Actual / Săcele, la un pas de cod roșu COVID-19
fotomontaj Saceleanul.ro

Săcele, la un pas de cod roșu COVID-19

Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 2,97 cazuri la mia de locuitori în municipiul Săcele, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate publică Brașov.

Această cifră plasează municipiul pe un nedorit loc 11 în rândul localităților din județul Brașov, clasificate conform incidenței la infectare.

Incidența cumulată pe ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 la nivelul județelor asează Brașovul peste media națională cu un indice de 3,34 față de 2,75.

Situația nu arată bine, însă populația trebuie în continuare să respecte măsurile de protecție sanitară astfel încât municipiul nostru să nu depășească din nou pragul de 3 infectări la mia de locuitori, ceea ce ar duce automat la intrarea în scenariul roșu.

Mai mult decât atât, situația se poate îmbunătăți în continuare dacă purtăm corect masca (interior și exterior), evităm spatiile închise și aglomerate, ne spălăm pe mâini, folosim des desinfectanții de calitate și în general respectăm regulile impuse de autoritățile competente.

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia