Home / Actual / Se face? Săcele-Câmpina ridicat la grad de drum național și botezat DN 1V

Se face? Săcele-Câmpina ridicat la grad de drum național și botezat DN 1V

Consiliul Județean Prahova a aprobat zilele trecute trecerea DJ 102I la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), conform digi24.ro Anul trecut transferul a fost aprobat și de către Consiliul Judetean Brașov. Drumul se anunță a fi o alternativă la aglomeratul DN 1 si va trece prin Sacele spre Câmpina.

Există însă câteva impedimente. DJ 102I, ridicat la grad de drum național și botezat DN 1V, se găsește într-o modestă stare tehnică la ieșirea din Câmpina. La capătul dinspre Săcele-Brașov acesta este de-a dreptul drum forestier, neasfaltat. Aducerea drumului județean la standard de drum național nu va fi ușoară. În al doilea rând, pentru a oferi automobiliștilor o viteză mai mare, drumul va trebui să aibe curbe mai generoase, fapt dificil în zona de munte prin care trece șoseaua. În al treilea rând, drumul va ajunge în zona localității Săcele din Brașov, la fel ca și DN1A, șoseaua ce trece pe la Cheia. De aceea el va fi inutil celor care vor să ajungă la Sinaia, Predeal, Bușteni, Râșnov sau Bran.

Consiliile judeţene din Braşov şi Prahova s-au asociat încă din anul 2008 pentru a repara şoseaua, iar pentru modernizarea drumul ar fi nevoie de 45 milioane de euro după estimarea autorităţilor.

În toamna anului trecut Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat cu firma Luca Way un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate a variantei de ocolire a oraşului Câmpina. Valoarea contractului este de 239.100 lei, fără TVA, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Varianta de Ocolire Câmpina. Acesta este primul sector din viitorul drum naţional care va lega DN 1 (Câmpina) de DN 1A (Ploiești-Săcele). Lungimea estimată a variantei este de opt kilometri şi va tranzita partea de sud – est a localităţii Câmpina, pe Valea Doftanei. Potrivit estimărilor companiei, lucrările la drumul Câmpina-Săcele ar urma să înceapă în acest an.

Mai citeste si despre cine ne poate reprezenta in Consiliul Judetean Brasov

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply