Home / Actual / Să scumpești prețul călătoriei, dar să nu îmbunătățești condițiile de transport este o jignire pentru călătorii săceleni

Să scumpești prețul călătoriei, dar să nu îmbunătățești condițiile de transport este o jignire pentru călătorii săceleni

  • Sub actualul management, transportul este falimentar la Săcele
  • Deși necesară și solicitată, linia secundară pe strada Câmpului încă nu apare în niciun plan al conducerii actuale
  • Să scumpești, fără să și modernizezi este o sfidare la adresa săcelenilor

Nu vreau să intru în dezbatere despre motivele reale pentru care administrația de la Săcele a decis să scumpească biletele și abonamentele de transport în comun pe ruta Săcele-Brașov, dar pot intui că nu s-au gândit decât la pierderile imense pe care le are SC Servicii Săcelene SRL.

Vreau să fac o precizare din start: să scumpești tarifele fără să oferi și o îmbunătățire calitativă a acestui serviciu este o jignire la adresa călătorilor săceleni.

Majoritatea dintre aceștia sunt oameni de bună credință, plătesc pentru acest serviciu și doresc o îmbunătățire a acestuia.

Falimentul serviciului de transport în comun este observabil cu ochiul liber: autobuze vechi, murdare, transport nesigur, program nepotrivit și folosirea unor autobuze nepotrivite pentru orele de vârf, etc.

De asemenea, de ani de zile duc muncă de lămurire legată de posibilitatea de a deschide o a doua linie de transport în comun care să tranziteze orașul pe strada Câmpului. Despre asta puteti citi AICI!

Acesta linie secundara porneste din Brașov – Carrefour – Dârste – Stație Str. Timiș (de aici continuă pe ocolitoare) – Stație Str. Ciucas – Stație Movilei – Stație Stefan cel Mare – Stație Doina la Rouleau Guichard ( la francez ) – Electroprecizia ( stație de întoarcere ).

Avantajele sunt evidente din nou: o linie rapidă, mai curată și mai sigură pentru călători, realizată tot cu autobuze mici, cu 2 sau 3 uși.

O linie ce facilitează dezvoltarea zonei ocolitoarei, oferind un plus orașului nostru. Este o linie rapidă (expres), timpul necesar fiind tot de 15-17 minute!

Pentru a o pune în practică este necesară finalizarea strazii Florilor dintre ocolitoare (Strada Campului) și Cartierul Electroprecizia, modernizare intersectie cu strada Campului (un giratoriu) și realizarea în capăt a unei zone cu stație și peron.

Nu am de gând să abandonez nici un proiect din zona de transport, pentru că acest serviciu rămâne o mare vulnerabilitate în comunitatea noastră.

În final vă invit să semnați și o petiție online pt transportul în comun din municipiul nostru. Ea poate fi accesată AICI!

Cu prietenie, Ciprian Sterpu – Președinte PNL Săcele și Consilier Județean 

Majorare de tarif la transportul în comun: Prețuri ca în Brașov, condiții ca în Uganda

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia